God Jul och Gott Nytt År!

Ja så har tiden tagit ett språng igen och snart, mycket snart, är det alltså 2014. Vi har haft en lång, skön ledighet där vi mest har tagit det riktigt lugnt och bara varit. Julafton var vi hemma först och sen for vi till Görans bror med familj där även deras pappa och tredje bror var. Vi åt en massa god mat och tomten kom med klappar :)

 


Nova gillar tomten, Nellie var väl lite tveksam men inte jätterädd ändå. Han fick kram av båda två innan han for vidare :) Det var en mysig kväll.

Juldagen var vi hemma och firade med Jonte och Isabel, åt en massa mer julmat och öppnade klappar. Så trevligt! Sen på annandagen tog vi husvagnen och drog ner till obbola, lyckades köra på ett rådjur på vägen men det gick bra (för oss alltså, inte så bra för rådjuret..). Vi hade julmys hemma hos pappa och Christina och sov sen i vår husvagn. 

På fredagen firade vi med mamma, Pelle och Selma, Linda, Erik, Tuva och lille Ian hemma hos Linda. Det var lite trångt och många barn med starka viljor men kul var det :) Det blev pizza och julklappsspel, intensivt och spännande. Vi sov en natt till i husvagnen och sen rullade vi hemåt igen. Då var vi så trötta så vi tog vilopaus.. Ända fram till nu ungefär :)

Idag har vi för första gången under denna ledighet fått vara ute och lekt i snön. Äntligen! Nu kanske vi får vinter. 




Ikväll ska vi till goda vänner och fira in det nya året, det blir nog riktigt bra! Hoppas att ni får ha det lika bra som vi! Kram och Gott Nytt År!!

Så har vi provat det också..

Mitt i allt julstök idag kom Nellie plötsligt till mig och var ledsen och höll sig för näsan. Jag fruktade genast vad som hänt eftersom Nova just suttit och pysslat med pärlor... Och mycket riktigt, när hon snöt i ett papper kom det ut en pärla! :) Jag var nöjd över att ha fått ut den så snabbt och smärtfritt, tills hon började gnälla igen och pekade på andra sidan.. Jovisst, där inne fanns det också en liten pärla men den satt betydligt hårdare. Det verkade göra ont när hon snöt så det blev till att pilla och lirka.. Och just när jag tänkte att vi nog måste åka in till akuten för att få hjälp så ploppade den ut :)

Ja som sagt, nu har man provat det också... Hoppas att hon tyckte det var så pass obehagligt att hon inte vill göra om det! Tokfian...


Annars händer inte så mycket här, jag njuter av att ha fått gå på julledighet ända till den 2:a januari. Skönt! Och snart är det julafton! Som vi längtar :) Hoppas att ni har det bra där ute!

Luciatåg

Idag blev vi bjudna på luciatåg på barnens förskola och det var supermysigt förstås! Nova var lucia och Nellie tärna. De sjöng så fint. Nellie var dock inte så sugen på att stå stilla och sjunga så hon satt mest i mitt knä :)



Önskningar...

Ja önskelistor var det ja.. det börjar väl vara lite sent nu men jag tänkte i alla fall skriva ner det så ni vet.

Novas lista har ni ju sett här för inte så länge sen och den gäller nog än. Stryk vinterskor, mössa och ullsockar så stämmer det :) Speldosa med ballerina i har hon också pratat om. Strl 134 på kläder, hon har mjukisbyxbrist just nu.

Nellie är lite svårare, hon önskar sig inte så mycket.. Kläder i strl 92 eller uppåt, mjukdjur som rör sig och låter (eller allmänt leksaker som rör sig och låter), böcker i alla former. Hon älskar verktyg och sånt men hon ska få en verktygslåda av oss. Dockor är också hennes grej just nu. Kanske en rittavla? Nalle Puh är en favorit.. Ni hittar säkert på nå bra :)

Det blev ett snabbt inlägg, nu ska jag lägga i säng busungarna! Göran är ute nånstans på jakt efter en bil, Saaben har gett upp (surprise...) så till på måndag måste vi hitta en ny. Spännande...

Advent!

Som vi har väntat på att få fira advent! En riktig mysdag har vi haft idag. Vi gjorde all städning och pyntning igår så idag kunde vi bara ta det lugnt och mysa <3

Dagen inleddes med paketöppning från strumpan (Nova lyrisk över att tomten är så snäll!) sen frukost på det med tända ljus förstås. Introducerade paketkalendern som startar imorgon (inga paket på söndagar eftersom det är julstrumpa då). Härlig tid! 


Sen blev det peopparkaksbak och julmusik för hela slanten. Tjejerna var riktiga hejjare på att båda baka och äta deg :) När baket var klart gräddades plättar (tunnpannkakor) som avnjöts med grädde och sylt!




När vi ätit klart begav vi oss mot byn, det var skyltsöndag på g! Göran var redan där eftersom han skulle dela ut biltemakataloger och isskrapor men jag och barnen kämpade oss igenom den nyfallna snön till "centrum". Där fick alla barn som hade tomteluva en julklapp så självklart hade dom det :) Nova fick prova åka rissla efter en ponny och så kom tomten dit och hälsade på och barnen fick lägga sin önskelista i hans säck. Trevligt värre!




Vi gick hem och värmde oss med varm choklad och macka, sen blev det bad och middag och nu är det dags att ta fram glöggen, dekorera pepparkakor och stoppa nejlikor i apelsiner. Hoppas att ni också har haft en riktigt mysig advent!


Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0