Lillan växer!

Idag var vi på bvc med Nellie och hon växer! Precis som hon ska :) Nu väger hon hela 7645g och är 66cm lång. Stora tjejen! Tyvärr innebar dagens besök även vaccination så nu har hon plåster på båda låren. Inte kul! Men det gick riktigt bra, bara lite gnöl just när du stuckit henne. Hon har fått lite lite feber ikväll så hon har fått alvedon och ligger i sin säng. Hoppas att hon får sova gott nu.
 

Skogstroll

Japp, idag har vi plockat kantareller :) Eller ikväll rättare sagt, vi åkte lite spontant iväg efter middagen för att kolla lite och ja - det fanns kantareller! Tyvärr fanns det också mygg.. så fruktansvärt mycket mygg att vi bara stod ut i ungefär en halvtimme. Men vi fick en fin skörd ändå på den korta tiden :) Det som syns på bilden i förra inlägget är kanske hälften.
 
Det var kul att gå i skogen, hade bara myggen trollats bort så hade vi kunnat gå hur länge som helst. Jag hade Nellie i bärsele och Nova gick själv och hon hade så roligt. Hon ville inte alls gå tillbaka till bilen när jag gav upp för myggen.. ;) Det blir bättre närmare hösten då myggen förhoppningsvis är färre.
 
Annars har det väl inte hänt så mycket idag.. jag och Nova tog en långpromenad med Frida på förmiddagen och det är konstigt hur långt Nova plötsligt orkade gå när hon fick hålla i kopplet! I vanliga fall hade hon aldrig ens orkat gå en fjärdedel av den promenaden. Det är så kul att se hur stolt hon är över att ha Frida hos oss, men det blir nog tungt för henne på fredag då hon ska hem till sig igen..
 
Men nej, vi ska inte skaffa hund igen.
 
Nu väntar sängen och förhoppningsvis en natt utan för många uppvak. Nellie sover lite oroligt just nu, men det har nog med tänderna att göra. Hon har nämligen börjat få sin andra tand redan...
 
Godnatt!

Gissa vad vi har gjort idag?

Nyheter

Det här är nya grejen:
 
 
Ligga på sidan och balansera :) Ibland hamnar hon på mage, ibland på rygg, men oftast är hon riktigt skicklig på att parera och ligga kvar på sidan. Ibland ser det nästan ut som att hon ska sätta sig upp eftersom hon stöder på armen och liksom sätter ner rumpan i golvet. Snart kanske :) Hon har också börjat kunna dra sig framåt på golvet med armarna.. inga långa stäckor än men är det nånting hon verkligen vill ha så fixar hon det :)
 
På onsdag blir hon 6 månader!

Glömde ju berätta...

...att vi är hundvakter åt en snäll liten tax-gråhundblandning som heter Frida! Det är Görans bror med familj som är borta på semester så hon ska bo hos oss en vecka. Mysigt! Hon är jätteduktig och sköter sig fint. Dessutom är vi också jorgubbslandsvakter, vilket är ett ganska trevligt uppdrag.. Det innebär ungefär ett durkslag med jordgubbar varje dag i en vecka. Helt okej :)
 

Så är det

Nu var det länge sen jag skrev igen, men det händer så mycket hela tiden så man hinner inte alltid uppdatera er.. :) Vi åkte i alla fall ut till hällorna i torsdags för vädret var helt ljuvligt. Det var skönt att vara där ute, men det är betydligt mycket mer avslappnande när man inte har bebis som behöver nästan all uppmärksamhet.. Dessutom var det otroligt mycket brems och mygg där ute så det var rätt skönt att komma hem igen sen :)  Vi ska satsa på att skaffa nån liten båt i framtiden så man slipper gå så långt för att ta sig dit.
 
Igår var vi ute i harrbäcksand och hade det bara skönt i Terese och Fredriks stuga. Vi åkte hem på eftermiddagen och firade Isabel med smaskig laxpasta och tårta för det är hennes födelsedag idag! GRATTIS! Hela 20 år.. ta det lugnt med firande ikväll! ;) Det blev lite badtunna också för Isabel, Johan, Göran och Nova.
 
Idag är vi hemma och försöker jobba lite på gården som vanligt. Vi har köpt en del ved så vi kan elda i kaminen nere i badrummet när det behövs. Så det ska staplas här ute och grusgången behöver fixas till och gräsmattan behöver klippas och.. typ hundra andra småsaker. Men jag är lite trött idag för jag har legat hela natten och kliat på bett. Man blir GALEN!
 
Så nu tar vi rast och äter lunch.

Badtunnebad

Vädret blev bättre än jag kunde tänka mig så det blev en härlig kväll med pizza på altanen och sen badtunna för nästan hela skaran. Jag höll mig på torra land och basade över kameran istället :) Så här mysigt hade de i badet ikväll:
 
 
 
Härligt smajl eller hur? :) Det blev bråttom upp för gästerna i slutet när vi insåg att klockan hade passerat läggdags för Markus sedan länge.. Men så kan det gå när man är mitt i en härlig sommarkväll :)

Typ

Idag är det riktigt tråkväder ute. Molnigt och regnigt och trist. Vi har just varit i lövånger en sväng och betalat all matjord och handlat lite bröd. Billigt och bra! Brödet alltså.
 
Nu sitter vi inne och gör just ingenting. Göran och Stybbe har tänkt bada badtunna ikväll trots vädret så det blir nog en lugn kväll för oss andra framför tv:n. Jag har återupptagit arbetet med att gå igenom alla flyttlådor i källaren men jag har liksom kommit fram till de där tråkiga lådorna som är fulla med saker jag inte har en aning om var vi ska ha det (om det nu ens ska vara kvar). Behöver vi verkligen så mycket saker? Jag tror inte det. Ändå är det svårt att slänga en del..
 
Är vädret fint imorgon då blir det hällorna, annars satsar vi på kantarelljakt i skogen. Det kan bli spännade med två barn men det ska nog gå bra... :) Själv håller jag tummarna för att solen skiner, jag längtar ut på hällorna! Minst en gång per sommar måste man dit i alla fall.
 
Ja, näe.. typ.

Skumt...

Medan en del jublar över att de har tre veckor kvar på sin ledighet så har jag ångest över att det bara är tre månader kvar på min... Tiden går så fruktansvärt fort! Om Göran inte hittar något annat jobb eller får mer tid på sitt nuvarande så är tanken att jag ska börja jobba i november. Det känns lite tungt, men helt klart rättvist. Han har ju lika stor rätt att vara hemma med Nellie som jag. Men åå.. jag är verkligen sugen på att inte jobba hela året ut! ;)
 
Hon gör så stora framsteg hela tiden vår lilla gullrumpa.. Hon blir snabbare och snabbare på att manövrera sig över lekfilten, hon har inte riktigt kommit på hur man tar sig framåt än, men runt i cirkel går det fort! Sen rullar hon också runt på mage, tillbaka till rygg och sen till mage igen och tar sig på så sätt fram ganska bra :) Hon över hela tiden på finmotoriken i fingrarna och blir såklart bättre och bättre. Snart är hon en stortjej på riktigt, vår lilla plutt.
 
Ikväll har Göran åkt in till akuten för han har så ont i magen.. Jag hoppas verkligen att det går bra för honom. Det var väl inte direkt jätteakut men ändå sa pass jobbigt att han inte skulle kunna sova så det var lika bra att åka in tyckte han. Och jag tycker det är bra att han kollar upp det för han är ju faktiskt opererad. Nova sover men jag och Nellie sitter uppe ett tag till och håller våra tummar.
 
Godnatt!

Hm...

...kanske heter det att man har vuxit, inte att man har växt? Börjar ha gått för länge sen jag pluggade.. :)
 
Nellie är pigg ikväll så jag och hon sitter här och inväntar John Blund. Godnatt!

Bröllopsdag

Idag av alla dagar firar vi vår första bröllopsdag!
 
 
Tänk så mycket som har hänt på ett år.. inte minst med Görans vikt! Det är helt sjukt vilken skillnad det är.. Man tänker inte på det när man ser honom varje dag, men han har verkligen gått ner massor. Nova har växt såklart och vi har fått ett älskat litet tillskott i familjen! Tyvärr har vi också förlorat en älskad farmor/mamma/svärmor som vi tänker på varje dag..
 
Vi har bott in oss i vårt nya hus och gör vårt bästa för att bli en del av bureå. Vi har haft bra dagar och vi har haft mindre bra dagar, men allt som allt har vi haft det väldigt bra. Nu satsar vi hårt på att vårt andra år som gifta blir lika bra, eller varför inte ännu bättre?
 
Älskar Dig! <3

Hemma

Igår kväll kom vi hem från vårat äventyr söderut och jag måste säga att hur trevligt man än har haft det när man varit borta så är det alltid lika skönt att komma hem! Vi har verkligen haft det härligt hemma hos Linda och Erik, lugna dagar, sena kvällar och mycket skratt och nynnande på lättfastnande visor ;) Trots att vädret var lite opålitligt så roade vi oss ändå och det har varit skönt att inte behöva stressa runt. Bilresorna gick väldigt bra, speciellt hem. Nellie kanske hade vant sig lite vid att åka bil då för hon var verkligen lugn och snäll. Hela vägen mellan umeå och skellefteå satt hon helt lugnt, vaken, och bara tittade runt. Otroligt :)
 
Idag har vi skottat lite jord och jobbat på gården, ända fram tills regnet kom.. och det har regnat ordentligt! Så nu håller vi oss inomhus och tar det lugnt. Ikväll blir det myskväll.

Härligt!

Vi har det riktigt bra här i Uppsala. Igår fyndade vi på ikea och gick i några till affärer och det tog lite på krafterna.. Idag har vi besökt ett par lekparker här i björklinge och hittat miljoner smultron. Mums! :) Nu ska vi snart åka på middag hos en av Görans spelvänner, det blir trevligt! I övrigt har det varit sena kvällar och tidiga morgnar och Nova har skrapat upp knäna och hakan, precis som det ska va på sommaren, eller hur? ;)

 

Framme!

Japp, vi kom fram till slut :) Resan gick riktigt bra och vi var framme lagom till middagen, gott med grillat! Nu har vi surrat ett bra tag och sängen väntar.. Så får vi se vad vi hittar på imorgon!

Halvvägs

Som rubriken lyder har vi nu kommit drygt halvvägs. Allas humör är fortfarande på plus-sidan och vi har behagligt körväder med både sol och moln. Gps:en säger att vi ska vara framme 17.17 men då får vi inte stanna nåt mer och det fixar vi nog inte ;) Ni kanske har listat ut att vi är på väg till syrran och Erik i uppsala? Det ska bli riktigt kul! Vi är peppade allihop :)

 

Vi är på väg!

Äntligen bär det av. Mot äventyret! :)

 

Japp

Igår fick vi en härligt solig dag och idag verkar det bli lika fint. Vi hann med ett ursvikenbesök, handling i stan, grässådd och lite hemmapyssel. Gjorde lasagne till middag och det är så smaskigt! Bara det att när det bara var jag, Göran och Nova som skulle äta så gick det inte ens en kvarta av formen! Det blir nog samma till middag idag med.. ;)
 
Idag händer det inte så mycket, lite mer hemmapyssel, utelek och kanske lite glassätande :) Och så packar vi förstås.
 
Ojdå, stor olycka här bakom! Blöjbyte!

Bild

Tänkte bara visa hur duktiga de har varit här ute.. Nu ser nämligen vårt bombnedslag till framsida ut såhär:
 
 
Det är på väg åt rätt håll i alla fall! Kanske, kanske har vi gräsmatta här snart :)

Idag händer det grejer!

Vädret idag har varit allt annat än pålitligt.. Just nu skiner solen men det har tidigare bjudits på både regn, blåst och mulet. Temperaturen i luften är i alla fall riktigt skön, 18-20 grader även under regnet, men det blåser ju också så det känns inte så kvavt. Knasigt.
 
Vädret till trots jobbas det för fullt ute på gården idag. Göran, Robban och Robbans son Nicke kärrar matjord över gården och en grusgång har börjats på. Härligt! Äntligen börjar det röra på sig litegrann :) Det ser så fint ut där de har hunnit göra klart och sått. Snart kanske jag vågar visa en bild.. ;)
 
Själv är jag just nu inomhus och bakar bröd. Det jäser för fullt men snart ska det in i ugnen och gräddas. Grekiskt lantbröd ska det bli och det är alltid gott! Nellie sover i sin vagn och Nova är ute och terrar Nicke med tusen frågor. Stackarn som försöker jobba.. Han är lovad lite lön av oss när han är så snäll och hjälper till.
 
Jag måste ju också meddela att Nellie sov HELA NATTEN inatt! Verkligen heeeeela natten. Så underbart! Kanske därför vi orkar jobba så hårt idag? ;)

Två wow!

Igår kväll fick vi två överraskningar efter varann. Först upptäckte vi att Nellie fått sin allra första tand! Och den måste ha kommit igår för jag kände efter dagen innan och då var det ingenting där.. :) Men hon har inte varit ovanligt gnällig eller så än så länge.

 

Sen lite senare tänkte jag av någon anledning att jag skulle testa ge henne tutten (vi har liksom lagt det projektet lite på hyllan eftersom hon verkligen avskytt tutten) och då tog hon den! Hela kvällen snuttade hon på tutten och inatt har vi till och med kunnat använda den som tröst! Helt underbart!! Jag har varit lite orolig att hon skulle bli en tumsugare men nu är det lugnt :)

 

 

Just nu är jag och Nellie på stan och shoppar medan Göran och Nova gör några ärenden med bilen och ni ser ju här vad sötnosen har i munnen :)

Idag

Idag händer inte så mycket. Vi slappar, rockar rockring, äter strösselglass, väntar på sopbilen, tränar på att cykla utan stödhjul och njuter av att det inte regnar idag heller. Och ikväll åker vi och firar en nybliven 40-åring. Blir nog trevligt :)
 
Hoppas att ni har en bra torsdag!

Väggtext

Som några av er vet så har vi ganska många projekt som vi vill starta upp även inne i huset, inte bara på gården. Ett av de största är hallen. Den ser verkligen tråkig ut nu med träfärgad boasering och gul-brun-blommig tapet. Vi vill bort med boaseringen och tapetsera eller måla ljust eftersom det är en ganska trång hall. För att komma igång med det projektet vore det perfekt att vinna en väggtext från VinylaHem som jag spanat in...
 

VinylaHem

 

...just den text jag skulle vilja ha heter "Välkommen hem till oss" men det finns en massa snygga! Och just nu har de rea också så passa på att kika in där vet ja! :)

Morfardag

Idag hade vi min pappa på besök och det har varit riktigt trevligt. Han kom redan i ottan när vi just hade vaknat (typ halv åtta..) och vi åt frukost, sen åkte vi iväg till stan. Först blev det en visit på 4h-gården där Nova fick klappa kaniner, får, getter och en häst. Det fanns också söta grisar där. Och en katt :)
 
 
Nova tyckte det var riktigt spännade att få gå in till djuren och klappa dem men hästen var lite väl närgången.. Han var inte det minsta blyg och Novas ansikte var ju precis i nivå med hans stora mun så det var lite läskigt.
 
Efter det åkte vi och käkade lunch på coop och handlade. Sen for vi hem igen och regnet har faktiskt hållit sig borta även om det har varit molnigt hela tiden. Det blev en snabb prommis till lekparken och så lite utelek på gården innan pappa for hem igen. Tack för en mysig dag!
 
Nu har vi just ätit suris med Robban och Beccy och jag är så mätt... men det är ju så gott! Man vill alltid äta mer fastän det inte går in en tugga till :) Dags för lite slötid i soffan tror jag. Gokväll!

Regnet det bara öser ner...

Jaha. Igår när vi åkte bil till lycksele då sken solen minsann, men idag är regnet tillbaka. Vad är det för ordning? Det går ju inte att göra nånting med gården när det är sånt här väder, det blir bara lerpölar av alltihop. Trist! Och jag och Nova går varann på nerverna.. Göran åkte ju till piteå imorse för att laga till bilen så vi har varit själva hemma (som oftast) och det har mest varit konflikter hela dagen. Det märks att hon inte varit på förskolan på ett tag!
 
 
Nu på eftermiddagen drog jag på Nova regnkläderna och sa åt henne att gå ut och hoppa i vattenpölarna och det gjorde hon.. :)
 
Oj.. jag fick just lite oväntad egentid! Göran tog med sig Nova med bilen en sväng och Nellie sover. SKÖNT!! Vad ska jag nu hitta på då...?

Hemma igen

Det är inte klokt så trött man blir av att åka/köra bil och gå i affär! Några småfynd blev det väl men jag är besviken på dollarstore.. jag hade högre förväntningar, det var så rörigt och utbudet var inte vad jag hade hoppats. Men, men, inte så mycket att göra åt :/

Ikväll har vi haft det lugnt, bara tagit en kort prommis ned till vattnet och kollat på småbåtarna. Nova ligger just nu i sängen och försöker somna, men hon sov ju i bilen på väg hem så det är inte så konstigt om hon har det svårt nu. Tur hon är duktig och bara ligger i sängen i alla fall, till slut somnar hon :)

Nu är det dags att natta Nellie och sen tror jag att det blir huvudet på kudden för mig med, jag är helt slut. Godnatt på Er!

Regn, regn

Hittills kan man väl konstatera att det har varit fler trista sommardagar än härliga. Vädermässigt alltså. Även idag lyser solen med sin frånvaro! Men jag kan faktiskt säga att jag tycker det är ganska skönt ibland att slippa de allra soligaste dagarna, bara regnet kunde hålla sig borta.
 
Förhoppningsvis fortsätter vädret såhär även imorgon för då åker vi till lycksele och det är jobbigt både att köra och åka bil i fullt solsken. Det blir inte djurparken utan Göran ska på återbesök på sjukhuset och vi följer med för att hålla honom sällskap. Sen ska vi väl gå på lite affärer, bland annat dollarstore. Det kan man ju inte missa! :)
 
Vi får väl se vad som händer idag, jag har på känn att det blir ganska lugnt. Som vanligt :)

Nä...

...det händer verkligen ingenting idag. Vädret är blä och jag passar på att tvätta och städa lite. Tråkigt. Jag har idétorka på inomhusaktiviteter för Nova också, så jag tar gärna emot tips.. :) Visst är vi ute en hel del också, men sånna här dagar blir inomhustiden övervägande och tv:n är inget bra tidsfördriv.

Vi har just ätit god kycklinggryta med ris så nu sitter vi i soffan och jäser. Snart är det dags för lördagsmys!

Värme

Idag har det varit sommar. På riktigt. I morse tyckte jag det var så härligt med värme i luften men sen blev det mest bara jobbigt med värmen. Göran och Robban kämpade på bra här ute på gården medan jag och barnen mest satt i skuggan på altanen och åt isglass :)
 
Vi var "bjudna" till danielsten även idag men det kändes som att det kunde bli riktigt jobbigt för Nellie att vara ute i solen så länge. Det finns ju inte direkt någon skugga där heller. Jag funderar på att skaffa ett sånt där soltält med uv-skydd som man kan ställa upp på stranden eller på gården så hon kan ligga där och mysa. Ska kolla om det finns på barnens hus.
 
Nu har jag och Nova biokväll. Vi har popcorn och godis och ser på Alfons Åberg :)
 
Gokväll på Er!

Tralala

Igår hade vi ju en härlig dag ute i harrbäcksand, vi fick en del sol och värme i "spanienhörnan" men annars var det rätt blåsigt och på kvällkvisten kom molnen. Det blev i alla fall en skön ledig dag då vi bara tog det lugnt. Vi kunde inte stanna så sent eftersom Göran hade en del ärenden som han var tvungen att göra.. vi fick ju reda på att vår bil behöver lagas och det ganska snart. Nästa vecka ska bilen ta oss både till lycksele och till piteå så då måste den gå! Idag har han jagat bildelar uppe mot luleåtrakten och nu är de ute och skruvar för fullt. Tur man har en karl som kan skruva :)
 
Jag och barnen har mest varit hemma idag, men mot eftermiddagen ringde Susanne och frågade om vi ville komma ut till danielsten och bada så då blev det en tur dit. Jag var helt oförberedd på det härliga vädret! På förmiddagen var det ganska kallt trots solen men där ute var det jätteskönt. Dock blev det inget dopp för mig, det var lite för kallt.. Nova doppade sig till midjan :)
 
 
Nu väntar sängarna på oss och jag har förhoppningar om att kanske hinna läsa lite bok när barnen somnat. Håll tummarna för mig! ;)

Sommar och sol

Det är härligt med sol! Vi har njutit här hemma av det fina vädret och haft det bara bra. Igår hade vi besök så det blev grillmiddag på altanen och badtunna efteråt. Mysigt! Och som ni ser här på bilden nedan så jobbar grabbarna hårt med diverse husfix medan jag och barnen sitter i solen... ;) Nej så är det väl kanske inte riktigt hela tiden, jag är duktig på att göra saker också. Igår tog jag faktiskt tag i nåt som har väntat alldeles för länge på min omsorg. Håll i er nu...: Jag rensade i rabatten!! Mina fingrar är inte direkt gröna och jag kan inte alls ta åt mig äran för vår fina rabatt som fanns här redan när vi flyttade in, men jag gör mitt bästa för att hålla den levande.. :)
 
 
Nellie är verkligen intresserad av gräset, det är så grönt och fint.. och tänk om det smakar gott? :)
 
Och vet ni vad? Imorse kom det ett lass med matjord! Det var av finare kvalitet så det ska vi jämna ut och sedan så gräs. Härligt! Men inte idag för nu ska vi snart åka ut till Terese och Fredriks stuga och bara vara lediga. Man måste ju få ta det lite lugnt ibland också och det är lättast att göra när man åker iväg nånstans.
 
Så ha det så bra därute så hörs vi när vi hörs och ses när vi ses! 

Allmänt

Idag har det varit soligt men ack så blåsigt.. trist. Vi har mest varit hemma och stökat på, men jag vet egentligen inte vad vi har gjort.. En sån där dag som bara passerar. Jag och Nellie tog i alla fall en sväng till coop och handlade inför veckan och hon var så snäll! Hon var vaken hela vägen till stan, genom hela affären och hela vägen hem, men inte ett enda gnäll. Vi har nog haft bra tur som fått så snälla och glada barn :)
 
Nu har vi just lyckats träffa av glassbilen så vi sitter och käkar lite glass. Jag tror vi ska ta och sätta oss ute på bron istället, det är så härligt med kvällssol!
 
 

Släkten är värst

Det blev en trevlig släktträff med många nya ansikten.. Det var en sån där stor träff med utgångspunkt i Görans mormors mamma och pappa och det blev rätt många eftersom de hade typ 8 barn eller nåt sånt.. 17 barnbarn i alla fall. Kul! Och vädret var helt underbart! Träffen skulle egentligen vara igår men det blev inställt pga regnet så det var ju väldigt tur.. Smhi varnade för regn även idag och det var mulet när vi for hemifrån så vi hade långbyxor och jackor på, regnkläder nedpackade.. Sen sken solen hela dagen! Helknasigt.. men härligt såklart :)
 
Vi avslutade dagen i badtunnan, jag, Göran, Nova och Nellie. Nellie ÄLSKAR att bada badtunna! Men efteråt var hon såå trött.. Nu sover hon som en stock. Hela natten hoppas jag :)
 

Jag tävlar om en Kramfilt från GOBLIgobli hos Agnes!      Tävla HÄR du också!

 
Nu är jag med i en tävling som jag hoppas på att vinna.. Som jag skrev tidigare så har ju Nellie kommit på att hon vill suga på snutte istället för tutte så det här skulle vara en perfekt grej att vinna! Nu håller vi tummarna!
 
Godnatt på Er!

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0