Måndag

Idag har världens bästa mamma och mormor varit med tjejerna medan både jag och Göran har haft utbildningsdag med våra jobb. Tusen tack för det! 💝 Förskolan var ju stängd så det var verkligen skönt att det gick att lösa. Både Nova och Nellie somnade snabbt ikväll så de har nog haft roligt :) Nova blev också firad lite i förväg igår och hon var så nöjd! Nu väntar hon med spänning på fredagen.. :)


Jag har idag bekämpat bränder och tränat på att rädda barn som satt i halsen under min arbetsdag på brandstationen. Väldigt bra, viktigt och intressant! Men trött blir man, så nu ska jag lägga igen ögonlocken och ta igen mig lite. Godnatt!

VAB

Ja idag vabbas det här hemma. Igår också faktiskt, men då hann jag åka iväg och jobba på morgonen en sväng innan Göran ringde och sa att Nellie var dålig och han måste jobba. Och det var ju faktiskt "min tur" nu, han har varit hemma varje gång tidigare i höst.. Inte för att det har varit jättemånga dagar men några ändå :)

Det är vanlig förkylning med snuva, hemsk hosta och allmän energilöshet. Lillstumpan sov massor igår men somnade ändå lätt på kvällen.. minsta lilla motgång så grinas det :/ Men ingen feber i alla fall, det är skönt. Idag har hon varit mycket piggare så vi får se hur det blir imorgon. Nova ville absolut till förskolan ändå idag eftersom det är "visningsdag", alltså att barnen får ta med sig en leksak hemifrån och visa kompisarna. Som hon har längtat! :) Så jag och Nellie myser själva här hemma. Mysipys!



Önskelista

Här kommer Novas önskelista! Vi satt och kollade på lekmer.se och hon fick säga vad vi skulle skriva upp.. Vi kom ungefär halvvägs av alla grejer som fanns att titta på och nu har jag ändå kortat ner listan ganska mycket:
 

* Jake och piraterna, skepp + allt annat..

* Blixten McQueen bil

* Mjuka söta djur som kan röra sig/låta (hon hittade ungefär tjugo olika som hon ville ha så jag sammanfattade det såhär)

* Mikrofon (att sjunga i alltså)

* Robothund

* Spika mönster, jabadabado

* Disney Sofia den första, slott + figurer

* Smurflego

* Vanligt lego

* Dr McStuffins, figurer

* Chicco, radiostyrd bil

* Pyssel, halsbandspärlor, klistermärken, osv.

* Prinsesskor

* Alga learning abc steg 1 (spel, mest önskat av mig kanske, men det verkar bra!)

* Levande charader (spel)

* Hellokitty spel

* Fiskdammen spel

* Nallephu spel

* Funnybunny spel

* Josefin skolhjälp, lär oss klockan

* Sagor på cd

* Littlest pet shop, figurer och grejer...

* Rullskridskor

* Annat som hon inte önskat, men som hon behöver: sockar, trosor, byxor, tröjor (just nu strl 128, i vår kanske 134..), vintermössa, vinterskor, tunnare ullsockar.

 

Ja, det var det :)

 

Äntligen!

Livet rullar på och plötsligt är vi mitt i oktober! Snart fyller Nova år.. Och sen blir det jul. Helt sjukt vad tiden går fort. Vi är lite förkylda och sådär men annars är det bra. Barnen älskar att vara på förskolan, de längtar efter att få fara dit båda två och det är verkligen jätteskönt! Man behöver då inte ha ångest över att lämna dem där :)

Vi kämpar med att förbereda gården inför vintern men det är ganska mycket kvar. Täcka husvagnen, fixa till badtunnan, bygga skydd åt skoterpulkan, plocka bort allt skräp, osv, osv. Nästa helg är Göran ledig så då blir det att hugga i! Typiskt bara att en helg är så kort... 

Nova och Nellie fortsätter att utvecklas förstås, Nova tränar på bokstäver allt hon kan och så har hon lärt sig knäppa med fingrarna :) Nellie har fått fram nästan alla tänder nu, bara en kvar och den ser vi snart. Hon vill helst göra allting själv, klä sig, skära maten, tvätta håret.. Kul men tidskrävande :) Jag ska skriva in Novas önskelista också så ni vet på ett ungefär vad hon vill ha, men jag lovar, när det gäller leksaker är hon inte kräsen.. hon vill ha det mesta ;)

Nu får ni titta på några bilder som tagits sen sist!


Finbesök :)


Nova tränar på att skriva!


Lövkrig! :)


Morotsplockning.




De har ju ingen riktig fotografering på förskolan längre, men de här bilderna har personalen ändå tagit själva och skickat hem. Fina va?

Hoppas att ni har en trevlig helg!

Hej på er!

Här var det inte mycket skrivet inte :) Och inte hade jag tänkt skriva så mycket idag heller, mest bara skicka ut en liten vädjan till vänner och familj (som fortfarande läser denna blogg..). Det är nämligen så att alla förskolor här är stängda måndag den 28 oktober eftersom personalen ska fortbildas och planera (dvs bl.a. jag). Just denna dag ska Göran iväg på nån utbildning i Umeå och både Isabel och Jonte jobbar. Allra sista utvägen blir väl att anmäla att vi behöver barnomsorg men det vet man ju aldrig var det blir eller om de blir helt själva. 

Det skulle vara helt underbart om någon kunde komma hit och vara med dem den dagen! Alternativt att de kunde åka med Göran till Umeå och vara med någon där? :) Men då måste de bli kvar över natten eftersom Göran har utbildning både måndag och tisdag... Knivigt värre :) 

Om nån känner sig sugen på att vara med mina små virvelvindar så är det bara att höra av sig! :)

Annars har vi det bara bra här, livet rullar på. Lovar att lägga in några bilder och skriva nånting vettigt snart :)

Nu: back to work!

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0