Onsdag

Jag hade nyss suttit och skrivit ett långt inlägg via mobilen sen försvann det plötsligt? Jättemysko.. Jag skriver inte om det utan sammanfattar: Shoppingturen igår tog på krafterna men nu är allt handlat inför kalashelgen. Idag har jag förberett inför piratkalaset medan Nova var på förskolan. Imorgon spenderar vi födelsedagen på Leos lekland. Det var typ det :)

Innan vi åker till Leos så ska Nova på halloweenparty på förskolan. Det blir nog skoj! Hon ville absolut gå som prinsessa men jag lyckades övertala henne att klä ut sig till läskig, svart prinsessa. Sötnosen :)

Goddag!

En ny vecka har rullat igång, Göran har åkt iväg till Luleå för en sista veckas utbildning och vi tjejer myser här hemma. Solen lyser men minusgraderna är inte så kul.. kallt idag! I förmiddags skjutsade vi mamma och Erik till flyget, de är på väg till värmen i Barcelona de lyckostarna :P Eftersom Göran tog bilen till Luleå så passade det ganska bra att vi får använda Eriks bil i veckan, men det märktes att jag vant mig vid automatlådan.. Lite läskigt att köra ny bil + växla manuellt! Vi tog oss då hem i alla fall :)

Idag har vi inga planer alls så det blir en slappardag och imorgon har Nova förskola så jag tror att jag ska ta med mig Nellie till stan och handla det sista inför kalasen i helgen. Nu ska jag passa på att sträcka ut mig i soffan medan Nellie sover!

Vi lever

Ja! nu har vi varit i umeå i dagarna tre och bloggen har fått vila.. hoppas att ni har överlevt ändå? ;) I onsdags åkte vi runt i Obbola och hälsade på, det var kul! Vi var mest med pappa/morfar som tog ledigt hela dagen för vår skull, men vi hann också besöka både farmor och farfar och mormor. Trevligt!

Torsdag då hade vi ingen bil så då härjade vi på haga hela dagen. Vi besökte lekparken, handlade och bakade tårta, för på kvällen kom Pelle och Selma hem till mamma och de firade Nova lite i förväg. Alltid kul med kalas! :)

Fredag då promenerade vi först till mammas/mormors jobb och åt lunch där, sen fortsatte vi in till stan och shoppade lite med Pelle. Efter en stund mötte vi Rosmari och hennes söta tjejer och tillsammans väntade vi på Lina som skulle komma med tåget från dalarna. Kul att samlas alla tre igen, det var inte igår! Lite speciellt nu när det är en hel hög med barn som är med :) Och grillen/kafeterian inne på busstationen är ju inte direkt barnvänlig.. Men det var himla kul att vi hann ses i alla fall! Efter det åt vi (alltså familjen) pizza hemma hos mamma och sen åkte vi hem. Det har varit jätteroliga dagar i umeå men det var väldigt skönt att vakna i sin egen säng i morse :)

Idag har vi varit på en kul "barnfestival" i stan, det var John Bauergymnasiet som hade anordnat en massa kul aktiviteter som hoppborgar, pysselrum, experiment, fiskedamm, ansiktsmålning, osv. Det var riktigt kul, hoppborgarna lockade Nova mest.. :) Sen hade esteteleverna som jobbar med foto satt upp en fotostudio där de fotade barnen och mailade bilderna hem sen. Superkul! Vi fick till riktigt söta bilder som det ska bli roligt att titta på sen. Det bästa av allt var väl att hela festivalen var gratis! Bara fikat kostade.

Nu är vi hemma och ska ta det lugnt hela kvällen. Nova är riktigt sugen på att gå ut i snön så det blir kanske en sväng ut sen. Det var riktig julkänsla i morse när vi satt och åt frukost med tända ljus som doftade kanel och vitt utanför fönstret. Härligt!

Det blev som vanligt för lite fotat de här dagarna men några bilder kan ni väl få se... Trevlig helg!

Just det..

Hm.. jag känner att jag har halkat efter lite med inläggen nu ett tag.. Det beror kanske på att jag faktiskt har ett liv? ;) Det har varit riktigt fullt upp nu ett par dagar. Egentligen inget jätteviktigt men ändå så att vi gjort saker hela tiden. Som igår då vi hälsade på Novas gamla förskola och åt pannkakor med glass till middag eller som idag då vi städade gården, promenerade runt och delade ut inbjudningar till Novas kalas, slog in julklappar, lekte hos Alma och duschade hela familjen. Tiden går fort när man har roligt! :)
 
Sent ikväll kommer Göran tillbaka från Halmstad där han har varit sen igår och imorgon åker vi allihop ner till Umeå och är där medan Göran jobbar. Blir nog trevligt. Men nu måste jag ta och packa klart det sista och städa upp innan maken är hemma :)
 
 

Oja :)

Jag måste ju få skryta lite om den goda middagen som jag fixade idag! Hemmagjorda biffar med smak av fetaost och soltorkade tomater. Det ni! Är stolt att jag vågade mig på det, överraskad att det var så enkelt och glad att det var så gott :) Och riktigt fina blev de också! Har tyvärr ingen bild på dem men ni får lita på mitt ord ;)

Annars har vi idag varit en sväng till stan och sen städat på gården. En riktigt bra dag! Vi hoppas nu på lika bra väder imorgon för då blir det kantarellplockning. Gokväll!

Myyys!

Fredag. Göran är hemma. Godis i skålen. Vin i glaset. Film på tv:n. Kan det bli mycket bättre?

Tidigare ikväll tog Göran och båda barnen ett bubbelbad i en mörklagd tvättstuga. Färger som lyste från vattnet och varm brasa igång.. Så mysigt! Jag satt bredvid och höll koll på godisskålen ;) I detta nu nattas Nellie i sovrummet och jag och Nova myser fortfarande.. men nu är det snart dags för tandborstning för damen. Hoppas att ni alla får en trevlig helg!

Torsdag

Idag har jag varit riktigt duktig med gårdsarbetet! Studsmattan, alla sommarleksaker och utemöblerna är inställda i förrådet och altanen är nästan helt städad :) Ändå känns det som att det är mycket kvar att göra men nu är det då påbörjat i alla fall. Annars har vi inte gjort så mycket idag, Nova har varit på förskolan och nu tar vi det lugnt i soffan. Det är så trist att det måste regna varenda dag.. Men imorgon är det äntligen fredag! Göran kommer hem och det blir fredagsmys! Vi längtar :)

Gåträning

Det här är Nellies nya favoritsyssla! Vem behöver lära-gå-vagn när man har en matstol från ikea? Hon går omkring och styr stolen framför sig.. Inte alls otympligt ;)

Och ja, nu får ni närbild på vårt hemska golv som vi skulle byta innan Nellie tittade ut.. :)

Hej hej hallå!

Nova är nyligen lämnad på förskolan och idag skulle de promenera till en bondgård och se på kossor :) Bondgården ligger på andra sidan e4:an så de får verkligen en långpromenad! Jag ska hjälpa till och hämta några barn och skjutsa tillbaka dem till förskolan lagom till lunchen. Jag tycker det är så roligt att de hittar på saker! Igår hade de en heldag i östra falmark hos en av personalen och de hade verkligen superkul, Nova pratade nonstop igårkväll om hur de fick leka med en massa leksaker, springa runt i klubbstugans stora lekrum och äta hamburgare på lasarettet. Ja, av nån anledning var hon övertygad om att det var ett lasarett, men i själva verket var det byns bönhus.. :)
 
Själv har jag en lång att-göra-lista men jag har inte lyckats pricka av nånting på den än.. jo förresten, jag har satt igång en tvätt. Wow. Jag måste försöka städa upp på gården snart för hösten verkar bara bli kallare och blötare.. Igår var det regn och storm hela dagen och idag har vi minusgrader. Huga så kallt det var i morse! Tvättstugan behöver röjas upp efter allt badkarsarbete, men allt sånt där måste ju ske medan Nellie sover och det är inte så lätt.. Då är jag mest av allt sugen på att bara sitta i soffan och vila (eller sitta framför datorn, som nu..). Men jag ska ta mig i kragen och göra nåt i eftermiddag. Jag lovar :)
 

Måndag igen

Mhm.. Måndagskväll. Jag sitter här i soffan och försöker samla kraft till att gå och lägga mig. Om man bara kunde gå i säng så vore det ju lätt, men man måste hålla på och borsta tänderna, byta om, gå på toan.. Så jobbigt! Snart ska jag ta tjuren vid hornen. Snart.. ;)

Idag har vi varit på öppna förskolan i Ursviken och träffat flera av Novas gamla förskolekompisar. Det var trevligt! Vi har också slängt lite skräp (det känns som att vi är stammisar på soptippen?), sett på film och ätit tortellini till middag. En fråga: "ska" det vara ost i tortellinisåsen? Funderade en stund men jag gjorde så i alla fall.. Antingen var det det eller så missade jag nån ingrediens/krydda för det smakade inte riktigt som det brukar. Men det var gott ändå :)

Så nu när ni vet vad vi har haft för oss idag så kan jag kanske gå och krypa ner bredvid Nova och somna sött (hon sover i Görans säng). Måste bara borsta tänderna först...

OBS!

Jag har uppdaterat Novas önskelista literann om ni är intresserade.. Klicka bara på Nova under kategorier så kommer den upp!
 

Blubb blubb

Oj.. var tog helgen vägen? Tiden har gått så fort.. Vi har försökt ta vara på all tid vi kunnat med pappa Göran innan han ska iväg igen imorgon bitti. Igår blev det en stadsrunda, sopkastning och skjutsning av en soffa, men förrutom det en hel del hemmamys. Idag skulle vi egentligen fokusera på att städa upp på gården inför vintern men regnet har skvalat och det är liksom inte lika kul att vara ute och städa då.. Jag ska försöka fixa med gården i veckan. Istället har vi grejjat med badkaret så SNART kan vi bada i det! Just nu är Göran ute och ska hjälpa Jonte med nåt och sen ska han nog byta till vinterdäck på bilen för vi har riktigt blanka sommardäck.. så jag passar på att sitta här medan Nellie sover och Nova ser på tv. Hon hoppas på premiärbad redan ikväll och det ska vi nog kunna ordna, bara Göran får tag i sista grejen som behövs. Vi har testkört det och det är superhäftigt! Riktigt bubbelbad och lampor i botten så vattnet blir grönt, rött, blått och gult om vartannat. Tror ni det blir populärt? ;)
 
Nu är det nån som springer runt på övervåningen så jag måste gå upp och kika vad ligisten har för sig.. Det är bökigt det här med att ha datorn nere i källaren! Men det kanske är bra också då sitter man inte för mycket i alla fall.. :) Hoppas att ni har haft en bra helg alla!
 

Äntligen fredag!

Vi har inte haft så mycket för oss idag, mest bara stökat och städat. Varit ute en stund också förstås. Det känns som att vi har väntat på Göran hela dagen, men nu är han snart hemma! Det blir lite ensamt när det aldrig kommer hem nån till middagen.. Om en timme ungefär ska vi hämta honom i byn och sen blir det fredagsmys för hela slanten. Trevlig helg på er alla!

Spidergirl

Vi satt och lekte på Novas rum i godan ro. Plötsligt såg jag att Nellie hade nånting i munnen och skyndade mig att plocka ut det.. Det var en SPINDEL!! Så äckligt!! Knasunge.. :)

Sunshine!

Det har varit en godkänd natt, några uppvak men inte jättemånga. Men det märks att Nellie bearbetar mycket i sömnen! Och på dagarna tränar hon som en tok, hon blir fort stadigare och stadigare när hon står. I morse satt hon och klappade händerna också, helt klart mormors fel ;) Sen har hennes tredje tand börjat sticka fram ur tandköttet också, så visst har hon en hel del att stå i :)

Och idag skiner solen! Halleluja! Man blir så mycket piggare bara av det :) Och jag måste handla.. Lovade Nova att få följa med så det blir dagens syssla efter förskolan. Hade kanske hellre varit ute i solen men det får vi hoppas att vi hinner sen. Jag har ju faktiskt varit ute på en långpromenad redan :)

Piggelin

Här har vi en tjej som är pigg ikväll! Vänder sig direkt till kameran och vinkar glatt :) Och bara hon sover inatt så gör det mig inget..

Ingenting..

Jaha, vad ska man skriva mer om idag då.. Det händer verkligen ingenting nu. När det regnar ute så är vi som fast här inne.. Visst skulle man kunna ta på sig regnkläder och gå ut men hur kul skulle Nellie ha? Nej, vi är inne. Har kopplat in vårat Wii som Nova spelar litegrann. Hon har ju fått vara ute på förskolan i alla fall.. Vi hoppas på bättre väder imorgon och jag tror att det såg lovande ut. Längtar efter solen!

Fina tänder!

Som ni har undrat.. nej, jag hade inga hål i tänderma! Inte ett enda.. de hade faktiskt inte förändrats alls sen förra undersökningen för 2,5 år sen. Skönt! Och Nellie sov så gott i vagnen hela tiden. Dubbelskönt! Det var bara regnet som drog ner det hela ett litet snäpp.. Min ursprungliga plan var att jag skulle lämna Nova på förskolan, promenera till bebisöppet och vara där, äta lunch, bortsta tänderna och sedan promenera till tandläkaren därifrån, nära och bra.
 
Jag tog bilen istället. Både till förskolan på morgonen och sen till tandläkaren. Fy för regn.
 

Regnet det bara öser ner..

Huga. Idag ska jag till tandläkaren. Bara undersökning inför nästa abonnemangsperiod men ändå.. Huga. Och så måste jag på nåt sätt få Nellie att sova just då, det blir nog inte lätt. Får se hur det går helt enkelt :) Och Göran har åkt till Sundsvall så nu är det bara vi tjejer hemma.. Hur ska DET gå?

Igår hade vi en innemysdag eftersom det tokregnade hela dagen. Ganska trist. Idag fortsätter regnet men nu är Nova på förskolan så hon får då lite stimulans i alla fall. Kan det inte sluta regna snart?? Man blir ju tokig... Nellie fortsätter att träna och utvecklas trots det trista vädret och det är ju tur det :) Hon har blivit en riktig hejare på att stå utan stöd nu! Men hon ramlar och slår sig heela tiden.. När är det läge att skaffa hjälm på henne tror ni? Vill ju inte att hon ska få men för livet.. ;)

Härlig söndag

Vi har hunnit med en hel del idag. Efter en sovmorgon till 8 ( jag börjar nästan vänja mig vid att inte behöva stiga upp före 6) åt vi frukost och bakade en banankaka eftersom vi hade flera bananer i fruktskålen som började vara bruna.. Sen var jag och Nova iväg på trollerishow och den var verkligen bra! FiliokusFredriks Hjulshow hette den. Riktigt rolig både för vuxna och barn :) Vi har också hunnit vara ute på långpromenad och beundrat vattnet, plockat löv som vi lagt i press och räddat en ensam nalle i lekparken. Sen förstås den obligatoriska söndagstvagningen.. Både Nova och Nellie sitter i duschbaljan (typ en decimeter vatten) och har hur kul som helst :) Själv längtar jag tills vårt fina badkar är inkopplat..

Det har varit en fin dag. Imorgon börjar Göran sitt nya jobb för biltema.. Spännande! Och nu är det dags att ladda batterierna. Godnatt!

Besök

Idag har vi haft finaste mormor på besök. Så mysigt! Lite synd bara att vädret varit så trist, vi har bara hållit oss inomhus. Nellie har fått visa upp alla sina nya färdigheter men knappt haft ro att sova så det blev bara en 45 minuters vila på hela dagen. Nu sover hon :) Förra natten var riktigt bra den med, helt utan nattmål så det var skönt. Håller tummarna att det är en vana som kommer bestå. Och så fick jag fina blommor av mamma också! Nån som vet varför?

Betänketid...

Det är min namnsdag idag!! Hurra för mig! Okej, kanske inte så mycket att fira.. men kul ändå :) Nu sitter vi och ser på film men snart blir det nog sängen för oss alla, vi är så trötta! Det tar på krafterna att ha skojsiga besök :)

Fredagsmys

Jag har slutat amma nu, på riktigt. Så ikväll är det cider och vin som gäller för min del! Nej det är en lugn kväll, jag och Nova sitter och ser på filmen Rio medan Göran spelar dataspel. Nellie sover sen halv åtta.. Får se om det blir en till supernatt, det hoppas jag verkligen på! Och imorgon får vi besök också, det ska bli riktigt trevligt! Får se vad vi hittar på då.

Nu: tillbaka till popcorn, pistaschenötter, chokladkaka och cider. Filmkväll! :)

Supernatt

Nellie har just sovit en rekordnatt. Hon somnade sent, vid nio-tiden och sen vaknade hon halv sju i morse! En natt utan nattmål! Yeehaa! :) Fick stoppa in tutten två gånger under natten men det är ju ingenting. Så idag är vi ganska utvilade :) Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, vädret är ju trist.. Dimmigt och grått. Men det är ju tråkigt att bara sitta och vänta på fredagsmyset också. Vi brukar ha städdag på fredagar så det får väl bli nåt sånt. Spännande.. ;)

Är det någon som funderat på nya glasögon förresten? Har två värdebevis på 199kr på SmartEyes som någon kan få? Vi köpte våra glasögon där och är supernöjda! Alla enkelslipade glasögon för 999kr, men då tillkommer undersökningen också. Vet inte om den butiken finns i Umeå? Borde den ju nästan göra om den finns här.. :) Hör av er om det är intressant.

Nu ska jag roa två busungar :)

Just det!

Jag skulle ju skriva att jag måste uppdatera Novas önskelista lite. Råkade nämligen köpa ett par riktigt bra vinterskor till henne idag, till ett riktigt bra pris dessutom! Så det är struket från listan. Tänkte det är bäst jag skriver det nu så att ingen går ut inatt och köper skor... ;)

Tiden går

Nu har båda barnen äntligen somnat. Jag förstår inte varför Nova börjat somna så sent på kvällarna fastän hon hållit igång hela dagen.. Det vänder väl så småningom får vi hoppas. Att Nellie somnade sent var mitt fel för jag lät henne sova länge på eftermiddagen. Sen tycker jag det är riktigt härligt att jag numera ser klockan nio på kvällen som sent för henne att somna.. :)

Nellie har för övrigt erövrat två nya färdigheter sen jag skrev om hennes utveckling senast (dvs för två dagar sen..). Hon har nämligen lärt sig att stå helt själv utan stöd! Väldigt vingligt men ändå, hon parerar bra och kan stå flera sekunder utan att ramla :) Det roliga är att man ser att hon tränar själv också, inte bara när vi ställer upp henne och släpper ;) Det andra hon har börjat med nu är att vinka. Hon är jättesöt, vinklar liksom handen inåt och vinkar med fingrarna in mot sig själv :) Svårt att förklara men ni får väl komma hit så får ni se..

Idag har vi varit ute i det härliga höstvädret och njutit. Det blev mellis i lekparken och Nellie passade på att smaka på naturen.. :) Skön dag, men om de som kan väder har rätt så blir det väl regn igen imorgon.. Vi får se. Nu har jag faktiskt tänkt passa på att lägga mig i sängen och sova! Godnatt på Er!

Stressigt

Idag har jag hunnit springa på stan en sväng (ja, jag fick faktiskt springa på slutet för det blev bråttom..). Jag var in och justerade glasögonen för att de satt för hårt, följde Isabel och skrev på lägenhetskontrakt (väldigt oplanerat) och fyndade lite på babyproffsen och några andra affärer. Den korta turen tog på både mina och Nellies krafter så nu tar vi det luuugnt.. :)

Helgen var regnig och trist, räddningen var väl att Nova fick leka med Alma, både söndag och måndag, annars hade hon klättrat på väggarna här hemma ;) Imorgon blir det slappardag för mig och Nellie medan Nova är på förskolan. Skönt!

Åtta månader

Nu har hon blivit stor våran lillstumpa.. hela åtta månader! Det är inte klokt.. Hon utvecklas i raketfart och även om hon just nu inte tar så stora steg i klättrandet och promenerandet (tack och lov!) så tränar hon hela tiden på annat. För tillfället är det detta som är i fokus:
 
Pincettgreppet. Så här håller hon till och med i sömnen.. :) Snart är hon världsmästare i att greppa med pekfinger och tumme.
 
Upp med händerna! Detta är en ny grej som jag inte tror att Nova höll på med.. hon sträcker händerna rakt upp över huvudet och spretar med fingrarna :) Det här är en suddig bild men visar ändå ungefär hur hon gör.. Det sker oftast vid matbordet (när hon är sådär lagom kladdig om händerna och kladdet fastnar i håret..), men hon gör det även på kommando när hon har lust. Jättegulligt :)
 
Annars är hon lika söt och knasig som vanligt! Här pruttar hon med munnen och grimasen blir ganska härlig.. ;) Hon sover just nu ganska bra, äter oftast bara en gång under natten men vaknar till ibland då det räcker att bara stoppa in tutten så somnar hon om. Skönt. Amningen har jag nästan slutat med, ibland måste jag göra det för att det spänner men det handlar om typ varannan dag nu..
 
Så så är det med det. Vår stora lilla tjej växer så det knakar!
 

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0