Sjukstuga

Ja, precis som rubriken lyder har vi just nu sjukstuga här hemma. Ända sen i torsdags faktiskt. Det är främst Nellie som är drabbad med feber och hemsk hosta, hon hostar tills hon kräks.. Nova har klarat sig än så länge förutom lite hosta, men vi väntar oss att hon ska få feber hon också. Säkert lagom tills Nellie blir frisk :/

Annars firar vi för fullt att vi har fått en ny liten kusin till tjejerna! Tuvas lillebror <3 Vi längtar så tills vi får träffa honom men det går ju absolut inte nu när vi är sjuka. Det får vänta.. Men snart så ska vi ta oss ner och kika på lillen och leka med Tuva. Längtar, längtar, längtar! Sen längtar vi också litegrann efter att få börja julpynta och grejja på. Det blir faktiskt en presentkalender till tjejerna i år och det känns så roligt! I helgen blir det pyntning på hög nivå :) Om vi nu inte är helt friska till dess förstås, för då åker vi ner till Obbola! Men det känns inte som att det kommer bli så just nu..

Snart ska jag lägga in önskelistor för barnen här också, det är efterfrågat ;) Nu ska vi bädda ner oss i våra sängar och ladda batterierna inför morgondagen. Göran och barnen blir ju hemma och myser men jag ska på jobbet. Imorgon står maskeraddisco på schemat, kuligt värre! På hur många jobb får man klä ut sig till pirat och dansa loss till discobeats på arbetstid? Värsta lyxjobbet.. :D

Ha det bra alla ni därute!

Farsdag

Ja inte har vi firat så jättemycket idag faktiskt.. Göran har jobbat hela dagen, men när han kom hem åt vi lyxmiddag, senapsmarinerad fläskfilé med hasselbackspotatis :) Och sen kladdkaka till efterrätt. Mums! Men oroa er inte, jag hann med ett träningspass däremellan medan barnen badade ;)

Självklart har min egen far fått ett samtal idag och jag hoppas att hans dag varit fin fastän vi inte tog oss ner för att fira <3

Annars idag har det varit väldigt lugnt! Det var snöyra ute fram till eftermiddagen så vi höll oss inomhus, men sen när ovädret avtog gick vi ut, kände på klibbsnön och invigde bobben för i år. Mysigt! Vi får se hur länge det får vara vitt, det är så mycket trevligare än regn och rusk.

Nu isäng och ladda batterierna inför en ny arbetsvecka!




Potträning

Nu har Nellie kommit på att hon vill sitta på toan, som storasyster såklart. Pottan duger inte :) Både igår kväll och imorse kom det kiss när hon satt där, hon är så duktig! Hon säger till själv när hon vill gå men hon måste ju ha hjälp att komma upp och ner så det är lite bökigt :) Hon börjar vara så stor nu min lilltjej!



Födelsedagshelg!

Nu har Nova fyllt hela fem år! Hipp hipp hurra! Svårt att förstå att tiden gått så fort. Hela helgen har vi firat och myst <3

Födelsedagsfredagen började med väckning med skönsång och paket i sängen, sen gomackor och tårta till frukost (och några paket till..).
 



Sedan gjorde vi oss i ordning för dagen, jag skulle jobba och Göran var ledig men barnen var inbjudna till maskeradparty på förskolan så de klädde ut sig till vilddjur och så skjutsade jag dem dit :)
 

När festen var över hämtade Göran dem och så for de hem och åt lunch och Nellie fick sova medan Nova hade filmmys. När Nellie vaknat åkte de iväg till Leos, vilket var en överraskning för Nova.. Hon blev riktigt nöjd!
 

Jag kom också dit efter jobbet och vi åt middag där. Vi träffade några kompisar som också var där så det var riktigt lyckat :) Sen åkte vi hem och fortsatte firandet, Jonte kom till oss och det blev mer paketöppning, tårtätande och filmmys innan en trött och nöjd 5-åring somnade för natten. Sen lyckades ju Göran skära sig i fingret och var tvungen att åka in till akuten och sy tre stygn, men det är ju en annan historia..
 
Lördagen inleddes med städ och pyntning för det vankades barnkalas! Vi tog ett djupt andetag och tog oss an kalasandet med varmkorv, marängsviss, lekar och fiskedamm.
 



Det är kul med kalas men det är skönt när det är över :) Resten av dagen tog vi det ganska lugnt. Nova är så nöjd med sin kalashelg och det är kul!
 
Idag har det inte varit nåt mer firande utan vi har fokuserat på att fixa på gården, rensat mer träd vid bäcken och klyvt ved. Nu blir det skönt att få sova känner jag :) Godnatt på Er!
 

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0