Imorgon...

...packar vi picknick-korgen och drar på släktträff! Ska bli spännande :) Det är Görans sida som ska träffas så det brukar innebära en del lekar, tipsrunda och kanske lite sång och musik också. Blir nog kul. Får bara hoppas på bra väder igen..
 
Så nu vet ni vad vi har för oss imorgon :) Godnatt!

Snuttisnutt!

Vi har varit mer eller mindre förtvivlade över att Nellie vägrat ta tutten, speciellt nu när hon har sovit lite dåligt på natten. Det var så enkelt med Nova för när hon vaknade på natten var det bara att stoppa in tutten och så sov hon vidare. Men nu har vi faktiskt kommit på något som Nellie gärna suger på, nämligen SNUTTEN!
 
 
Eller egentligen vilket tyg som helst, men det är klart och tydligt att hon är en snuttetjej. Så jag har nu suttit och sytt till ett par snuttar som hon kan ha, det är perfekt! Den första jag gjorde är blå med ett tigermönster på, från början var det ett linne till mig men jag använder det aldrig längre så det blev en bra snutte :) Idag har jag gjort en lite större snuttefilt av en av Ingers gamla kjolar. Det känns så mycket mer personligt och mysigt att använda tyger som har varit något annat/någon annans förut.
 
Så har ni lust så är det bara att leta igenom garderoben och sy till en enkel snuttefilt till Nellie! :)

Så var det

Gårdagen bjöd på mycket trevligheter! Vädret var väl inte det bästa men inte heller det sämsta, så det var helt okej. Vi frös inte och vi svettades inte :) Okej, litegrann frös vi kanske ibland...
 
I alla fall, vi gick på stadsfesten med Terese och Fredrik och barnen fick åka karuseller. Nova var så peppad på det innan men sen blev det tvärnit när vi väl stod där vid karusellerna (just nu är det ett välbbekant tema hos Nova). Efter en hel del övertalning åkte hon till slut en lugn karusell tillsammans med Alma och det gick bra. Det blev tre vändor i den sen var hon nöjd :)
 
 
Vi åt god festivalmat men fyndade ingenting. På eftermiddagen åkte vi ut till deras stuga vid havet och det var ljuvligt! Vilken utsikt de har alltså! Ett sånt läge skulle jag helt klart kunna tänka mig ha året runt.. :)
 
 
Vackert eller hur? Fast det är nog allra bäst att se den live ändå.. Svårt att göra den rättvisa på bild.
 
Hursomhelst så åt vi god mat och hade en väldigt trevlig kväll där och vi åkte inte hemmåt förrän vid halv elva snåret på kvällen. Bums isäng sen och tänkte att vi skulle få sovmorgon idag... men inte. Nova var vaken klockan sex. Som tur var låg hon kvar i våran säng till halv åtta ungefär så vi fick lite vila på morgonsidan i alla fall. Nellie sov så snällt så :)
 
Idag myser vi inomhus i skydd mot regnet. Tjohej!

Tänkte bara meddela...

...att imorgon far vi in till stadsfesten och åker karusell, äter godisremmar och shoppar loss på marknaden. Sen styr vi kosan mot harrbäcksand och vänners stuga för middag och kvällsmys. Det blir nog en trevlig dag och nu håller vi alla tummar och tår för att det inte blir regn! :)

Ånej..

Det var väl oundvikligt förstås men lika jobbigt för det.. Jag trodde nästan att hon skulle slippa men nu har även Nellie drabbats av den hemska förkylningen. Hon har sovit ganska okej i natt men nu på morgonen har hon nyst och hostat nästan oavbrutet. Jobbigt! Snoret har runnit i et par dagar redan och jag hade hoppats att det skulle stanna vid det men nu verkar det öka... typiskt. Men så kramig som Nova är med Nellie hela tiden så var det väl inte så konstigt :/
 
Här är Nellie i full färd med att lära sig sitta :)
 
Idag lyser i alla fall solen! Helt underbart. Nu ska vi klä oss och gå ut en stund medan Nellie sover i sin vagn. Hoppas att ni alla får en mysig torsdag!

Om mat. Igen.

Hm.. om jag äter mycket så äter Nova desto mindre. Faktiskt nästan ingenting. Till frukost idag blev det två skedar fil med flingor och en plommontomat, till lunch en halv köttbulle med lite potatis (typ) och nu till middagen ville hon inte äta nån spagetti med köttfärssås. Ändå är förkylningen på väg att ge med sig och hon har inte haft feber på snart tre dygn. Vi tvingade henne faktiskt att äta lite mat och sen blev hon så trött så hon somnade i min famn. Svårt det där.. Man vill ju inte göra matbordet till en plats som hon ogillar. Hoppas att hon börjar äta igen snart av sig själv.
 
Annars idag har vi varit ute och promenerat till byn och tillbaks, men mest har vi lekt inne. Inte så mycket nyheter att berätta om.. :) Jag ser fram emot morgondagen för då ska vi få altanen tillbaka på plats. Skönt!
 
Nu måste jag väcka Nova så att hon kan somna ikväll.

En tanke..

Varför lagar man jämt så god mat? Om man nån gång hade lagat lite mindre god mat så hade man ju ätit mindre? Eller hur? Fast det är kanske så att jag tycker alldeles för mycket om all sorts mat. Det spelar inte så stor roll vad som serveras..

Varför ska det vara så att jag gillar mat så mycket? Vem ska jag skylla på? Mamma? Eller pappa? ;)

Huset

Ni kanske har tänkt på att jag inte har skrivit så mycket om vad som händer på gården nu på ett tag? Det är helt enkelt för att det inte händer nåt. Jag börjar nästan tro att vi inte kommer få nån gräsmatta i år utan vi kommer få ha lervälling nästa vår också.

Nä. Så illa ska det väl inte bli, men det känns verkligen som att det går segt just nu. Grannen var snäll och sa att vi kunde ha våra bilar på hans andra infart medan vi höll på med våran men jag tror att han ångrar sig nu.. Han blir aldrig av med dem :) Allvarligt, vi måste lägga ut dem på blocket eller nåt, de är ju avställda och ska inte användas.. Nån som är intresserad av en prima skrotbil? Här finns det två!

Nova har somnat på soffan, Nellie snusar i sin vagn och jag ska börja med maten.

Vi kurerar

Ja, som planerat har vi hållit oss inomhus idag och kurerat, trots det riktigt härliga vädret. Okej, vi har varit ute litegrann men det var nog bara bra för Novas lungor att få lite frisk luft. Jag ringde vårdcentralen i morse för förra natten var inte rolig.. Hon kräktes två gånger av hostan! Så idag fick vi hämta ut mollipect, få se om det hjälper.. Hon har just somnat och ingen hosta än. Lovande! :)
 
 
Här har ni i alla fall en liten midsommarbild! Hon ser lite hängig ut.. men det var hon ju faktiskt också. Nu satsar vi på morgondagen, hon har blivit lovad besök av en kompis på eftermiddagen så jag hoppas att det ska gå bra. Hon har ju varit helt feberfri idag.
 
Jag har passat på att rensa lite till i källaren och jag börjar faktiskt se ett slut på alla lådor! Halleluja! ;) Nellie tränar för fullt på att sitta - helt plötsligt kan hon sitta och balansera hur länge som helst utan att tippa! Det händer grejer.. och det händer lite för fort enligt mig.. men det är ju roligt också förstås :)
 
Gokväll!
 

Förkylning

Nu har midsommarhelgen passerat och vi har haft det ganska lugnt och skönt. Eller, jag och barnen har tagit det lugnt i alla fall, Göran partade väl lite i fredags.. Fick hämta in honom från badtunnan vid fyra på morgonen ungefär :) Igår hände inte så mycket, vädret var underbart men vi höll oss inomhus och kurerade Novas förkylning (och Görans bakismående..). Hon har verkligen åkt dit på en ordentligt förkylning nu, hon hostar så hon nästan kräks på nätterna, snoret rinner och hon har feber som går upp och ner. Hon som nästan aldrig har feber men nu verkar den inte vilja ge med sig. Jag trodde hon var feberfri idag men nu är den tillbaka igen.. Hon äter nästan ingenting men är ändå ganska pigg.
 
Nova hade ju sett fram emot kalaset som hon var bjuden på idag så hon fick fara dit en stund och det var roligt. Hon kände inte så många av de andra barnen så hon var lite blyg men lagom tills vi skulle hem hade hon tinat upp. Såklart :) Nu har vi parkerat oss i soffan igen och tar det lugnt. Morgondagen lär väl se ungefär likadan ut om inte Nova blivit mycket bättre..
 
Ha det bra Alla!

Glad midsommar!

Det blev då riktigt härligt midsommarväder idag! Härligt! Snart vankas det grillat, halloncheescake och badtunna med goda vänner. Hoppas att ni har det bra var ni än är! Kram!

Dagen

Vi jobbar hårt idag med städning, skurning och tvättning. Imorgon får vi gäster och det känns bra att få göra ordentligt rent! Snart återstår bara att svabba av oss själva också :)

Nova har fått feber nu efter middagen så jag sitter här i soffan och har henne lite under uppsikt ifall det skulle bli feberkramp.. Men hon har fått panodil och käkar isglass så hon verkar må ganska bra nu. Vi myser och ser på Snövit i alla fall.

Tidigare idag åkte jag, Nova och Nellie till maxi och handlade inför morgondagen och det tog på krafterna kan jag säga.. Skulle lätt kunna somna nu om jag lutade ikull mig! På vägen hem från affären somnade lillskruttan medan hon bet på leksaken. Sötnos :)


Röjningen fortsätter..

Ja, precis som det låter har vi fortsatt våran källarröjning idag. Vädret har ju inte direkt varit på topp.. Men vi har varit ute och skottat lite grus också faktiskt. Nu har vi fått allt grus till infarten (äntligen!) så nu ska allt bara jämnas ut och plattas till. Sen återstår matjorden.. Får se när den dyker upp. Vi måste vänta tills det inte regnat på ett par dagar så att inte jorden väger så tungt, men det känns som att då kommer vi få vänta hela sommaren? Det regnar ju var och varannan dag!

Och så har Göran installerat en kamin i badrummet i källaren idag. Värsta myset! Men vi var tvugna att flytta på tvättmaskinen för att göra plats åt den.. Förhoppningsvis kan vi fixa nån tillfällig lösning för det imorgon så vi kan tvätta igen :)

Hm.. Nova gick för att tvätta spegeln på sitt rum och hon har varit där ett tag nu.. bäst att gå och se hur det går :)

Tjaba!

Idag händer i stort sett ingenting. Jag är själv hemma med barnen och vi roar oss mest här inne. Vi har varit en sväng till lekparken men det var så knortigt och myggigt att det inte alls var roligt att vara där. Det är sånt väder idag.. Varmt och vindstilla men ingen sol. I morse lyste solen men tyvärr tog molnen över. Vi gör nog ett nytt uteförsök lite senare :)

Istället försöker jag ta upp en låda åt gången från källaren och gå igenom.. men jag är av någon anledning inte lika peppad nu som i söndags och igår. Peppen har liksom avtagit.. men det måste ju göras så jag letar febrilt för att hitta den igen! Peppen alltså.

Nova har i alla fall hunnit bli bjuden på kalas på morgonen också, på söndag. Det blir nog kul! Kan hända att det blir stan imorgon och hitta nån present. Jag måste ändå leta lite kläder åt mig själv, min sommargarderob är inte vad den skulle kunna vara. Jag tycker inte om att gå på stan nuförtiden.. allt tar jättelång tid och man hittar ingenting. Men måste man så måste man ;)

Nä nu ska jag slå igång lite musik och se till att hitta åt den där peppen!

Städning

Igår, när vädret var regnigt och trist, började Göran och Robban röja i källaren. Så härligt! Idag har de kört tre släpvagnslass till tippen och på onsdag blir det nog fler :) Jag förstår inte hur vi kan ha haft så här mycket skräp i huset hela vintern?? Själv har jag också gått igenom kartonger idag och det är så skönt att äntligen få det gjort. Det har varit värt att offra en solig dag för att vara inne och göra det.

Göran och Nova har haft en mysdag idag, de tog moppen in till stan imorse och gjorde en massa kul.. lekte i nordanålekparken, tittade på hästar, gick i affärer.. och Nova fick själv gasa moppen på vägen hem, tror ni hon var stolt? :)

Imorgon jobbar Göran sin sista arbetsdag sen har vi alla semester hela långa sommaren. Härligt! Det kommer mest att bli husjobb men vi ska såklart hitta på roligheter också, bland annat en uppsala-tripp, en helg på något äventyrsbad och säkerligen svängar ner till umeå. Jag ser fram emot sommaren!

What the...?

Jag upptäckte just Nellie i posen nedan.. Hon ställer sig i värsta plankan-ställningen och stöder bara på tårna och underarmarna (och pannan)! Värsta magmusklerna! :) Sen efter en stund drar hon in knäna under sig och vilar på knän och panna. Detta gjorde hon flera gånger :) Undrar vad hon tränar på? Hon kan väl inte ska börja krypa redan? :)

Joypeak

Igår blev en riktig heldag i ursviken på joypeak. Vädret var underbart, soligt men inte för varmt i luften. Helt lagom. Tyvärr smorde jag inte in mig på morgonen innan vi for så jag kom hem med röda axlar.. och typiskt nog hade jag på mig brottarlinne så brännan blev inte heller så snygg :/ Men, men.. jag har ju sommaren på mig att fixa till det, hoppas jag.

Vi gick i alla fall på loppisen först och fyndade en dammsugare (en sån där lång handdammsugare utan sladd..), en ståbräda till vagnen och lite barnkläder. Nova fick 20 kronor att handla för där och hon kom hem med en tiger-tavla, en mjukisråtta och en porslinsgumma :)

Sen åkte Göran och Robban iväg och skulle fixa några saker så jag, Nova och Nellie var kvar där bland hoppborgar, 4h-djur, clowner, ballonger, sockervadd och allt annat som fanns där. Jag trodde att det bara skulle bli nån timme, men klockan blev fyra (!) innan vi kom oss därifrån. Jag var ordentligt trött och less och det var nog barnen också för de var gnälliga.. Vi stod i rida-häst kön hur länge som helst och när vi väl kom fram så vägrade Nova rida.. Sen dröjde det vara några minuter så grinade hon om att hon ville rida! Suck.. Vid halv tre gick vi hem till Beccy för då orkade vi inte med mer kul. Vi hann besöka vår gamla lekpark också.

Jag var halvdöd hela kvällen igår så jag är rätt glad att det regnar idag.. Vi håller oss inomhus och stökar på lite. Skönt!

På kvällskvisten

Det blev ingen helnatt med sömn inatt, men ändå helt okej. Fem timmar i sträck är bättre än att måsta upp varannan timme :) Idag på dagen har Nellie inte sovit så mycket alls. Hon somnar i vagnen och sen vaknar hon en kvart senare.. Iochförsig är det väl bättre att hon sover på natten än på dagen, men ändå.. det är så frustrerande när man vill göra så mycket ute på gården och så är man liksom fast inomhus. Men jo, det är ändå mysigt att vara med Nellie. Alltid :)

Jag har i alla fall hunnit en sväng till jysk och inhandlat en sänggavel till vår fina, nya säng (den har jag längtat länge efter) och dynor till trädgårdsstolarna. Jisses så dyrt det är med stolsdynor! Man får ju lätt lägga en tusenlapp för dynor till 6 stolar. Inte klokt..

Just nu är Robban och Beccy här och vi har ätit pizza. Snart hoppar en del i badtunnan men jag håller mig nog ifrån det ikväll, klockan börjar vara lite för mycket.

Hoppas att Ni allihop får en riktigt trevlig helg!

Vagnrally

Nellie har nu invigt sittdelen till vagnen och det gillar hon skarpt! Hon sitter och är hur nöjd som helst, igår åkte hon hela vägen till biblioteket och tillbaks och somnade först när vi nästan var hemma :) Det finns ju så mycket att titta på! Men det får inte vara för soligt för då ser man ju ändå ingenting..

Halleluja!

Nellie sov hela natten inatt! Och då menar jag verkligen heeela. Hon somnade vid 23 och när klockan var 7.30 var jag tvungen att väcka henne, men det var inte lätt :) Så härligt! Efter ett par veckor utan en hel natts sömn kändes det väldigt välkommet. Hoppas att det fortsätter så!

Så med min nya energi har jag idag rensat i källaren och städat här uppe inför helgen. Till och med mattorna är ute och dammas av. Det känns mycket bra att äntligen kunna börja pricka av att-göra-listan litegrann :)

Nu ska vi gå och hämta Nova på förskolan sen blir det att fira sommarlovet med en glasstrut.

Leos

En liten bild från Leos igår.. Bollhavet var ingen favorit för Nellie som ni kanske ser? :) Däremot tyckte hon det var skoj att åka långa lejonrutchkanan med mig! Sötnosar <3

Solen skiner!

Imorse var det riktigt trist väder med dimma och kalla grader men nu har solen tittat fram! Nellie sover i soffan och jag ska strax ta mig lite lunch. För en liten stund sen hade jag besök från kommunen, de skulle byta vår vattenmätare. Det hela gick bara bra, men jag var tvungen att städa ordentligt där nere i källaren innan de kom så att de överhuvudtaget skulle kunna ta sig fram dit.. :) Jag tror det är dags att ta tag i källarstädningen snart, det står fortfarande en massa flyttkartonger med grejer både från flytten och från Inger. Kanske tar jag tar i det imorgon. Om jag orkar.

När det gäller utsövdheten som jag skrev så förhoppningsfullt om i förra inlägget så kan jag meddela att den INTE har infunnit sig än. Det var bra länge sen jag fick sova en hel natt.. Oftast vaknar hon nu varannan timme och är helt otröstlig och det är bara mat som hjälper så Göran kan inte ta över heller. Vi har börjat prova med lite gröt på kvällen men hon är inte så förtjust i det och det mesta åker fortfarande ut igen. Välling är inte heller någon hit. Men jag vet faktiskt inte om det verkligen är att hon är hungrig för det känns inte som att hon får för lite. Hon vill bara snutta. Jag hoppas att hon har snuttat färdigt snart.. :/

Igår hade vi en trevlig dag på Leos och sen förskoleavslutning med grillning. Mysig dag! Vi får se vad den här dagen bjuder på härnäst.. Vi har i alla fall tur med vädret :) Kram på Er!

Lite bättre

Okej, nu ser det lite bättre ut kanske.. Fortfarande under uppbyggnad förstås, men bättre än bara en helt vit sida. Det är underligt vad man kan fastna i nånting när man väl börjar.. och hur mycket tid man plötsligt får/tar till det? Lustigt :)

Nu väntar sängen och sen ska jag vakna helt utsövd till en härligt solig måndagmorgon. Man ska alltid hoppas på det bästa, eller hur? ;)

På stående fot

Kan ju passa på att visa er så duktig lillstumpan är redan nu:


Så irriterande..

..nu ser bloggen helt mysko ut igen. Hoppas att det fixar till sig.

Helgsnack

Nu har det varit helg igen och det har varit en ganska trevlig sådan. I fredags följde vi med Göran till jobbet och fick vara med på en härlig avslutning för studenterna. Alltid så stämningsfullt och fint med avslutningar, speciellt när det är i kyrkan tycker jag. Sen åkte vi förbi cirkusområdet innan vi for hem och som tur var så hade de elefanterna ute på bete just då så vi fick en liten smygtitt på dem. Så häftigt!

Vi åkte hem och sen kom Robban och Beccy till oss och vi åt pizza och badade badtunna. Nellies första dopp i tunnan! Jag trodde inte att hon skulle gilla det, eller i alla fall att hon skulle tröttna ganska fort, men hon verkar vara en riktig badbrud :) Det gör vi om snart igen!

Igår var vi iväg och såg skellefteå air show och det var riktigt coolt att se alla gamla flygplan på så nära håll! Det var helikoptrar, fallskärmshopp, motorcyklar och allt möjligt. Nova var mest imponerad av hoppborgen och maskotdraken som delade ut godis :) Synd bara att det var så fruktansvärt kallt och att vi klätt oss för lite, annars hade vi nog stannat längre. Jag och Nova hann med en snabb vända på torgfesten i bureå också med ännu mer hoppborg och så sockervadd. Mysigt! Hem och badtunnebad för några (inte mig och Nellie), grillad middag med Robban, hans mamma och Alicia och avslutningsvis lördagsmys med film och glass.

Puh. Nu vet ni vad vi har haft för oss i helgen. I korta drag :) Idag vilar vi upp oss och gör i stort sett ingenting, degar i soffan. Okej, jag städar väl litegrann också.. men bara lite. Och Göran jobbar ute som vanligt, mest med sitt nya projekt: mopeden. 

Hoppas att ni har haft en trevlig helg!

Gott med gröt!

Måndagkväll

En helg med regn + en gård full av sand och jord = väääldigt kladdigt! Just nu ser vår gård, om möjligt, ännu värre ut än vanligt och jag tänker inte visa er någon bild ;P När det regnade som värst var Ante här och jämnade ut jordhögarna som var kvar och drog upp de gamla häck-rötterna så nu liknar det mest en krigszon här.. traktorspår överallt, lera fulla vägen och allmänt skitigt runt hela gården. Vi är nog kvarterets svarta fläck just nu.. Men bättre blir det! Förhoppningsvis :)

Ikväll är Göran på jobbet, de har någon slags avslutningsmiddag med eleverna så jag, Nova och Nellie roar oss själva här hemma. Jag och Nova festade till det med ugnspizza och Nellie fick prova lite mannagrynsgröt. Det var populärt! Hon rent slickade bordet och ville ha mer :) Det är så roligt nu när hon får börja smaka riktig mat, hon är alltid så intresserad av vad vi gör när hon sitter med vid matbordet.

Annars utvecklingsmässigt så övar hon för fullt på att greppa saker. Händerna är ständigt i munnen och tutten ratar hon. Just nu sover hon inte så bra, vaknar typ varannan timme, men det hoppas jag ska gå över snart. Det är så roligt att se henne växa och bli mer och mer medveten om vad som händer runtomkring henne!

Nu är det dags för Nova att borsta tänderna och krypa isäng. Imorgon är det förskoledag!

Det händer saker!

Jag ville bara visa er att det faktiskt händer saker här på gården. Nu har vi fått all matjord levererad så nu måste vi bara jämna ut det. Eller det är inte så bara.. Jag har skottat så jag har skavsår i händerna men det syns nästan inte i jordhögarna :)

Nu: fredagsmys!

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0