Ett år går fort

Idag är det ett år sedan som Inger gick bort. Det känns konstigt.. Året har gått så fort men ändå känns det som att hon varit borta så länge. Och samtidigt som det känns så så är det som att man bara väntar på att hon ska komma in genom dörren.. Vi saknar henne massor såklart och idag tänker vi på henne lite extra. Vad gjorde ni för ett år sedan? Just den här dagen minns jag tydligt. Vi hedrar henne idag och varje dag genom att hålla varandra nära och komma ihåg och vara tacksam för det man har. Speciellt tydligt blir det en stormig dag som denna! Oj så lycklig jag är att vi har tak över huvudet, vindskydd och en varm säng att krypa ner i. Det känns på något sätt bra att vi imorgon får besök av en av dem som under en kritisk period i livet fått beskydd av henne.

Ikväll när Nova sprang till vardagsrummet för att säga godnatt till sin pappa så flög en bok i golvet.. En bok som stått stadigt på samma plats i bokhyllan i veckor. Tror ni på livet efter detta? ;)

Torsdag igen

Hm.. Jag hade tänkt ta nån kul bild idag att visa er men det kom jag inte ihåg.. Tiden bara rinner iväg och jag hinner bara hälften av allt jag tänkt. Idag har jag faktiskt varit ute på långpromenad och det är jag nöjd över! Och så har jag satt upp mysbelysningen ute på bron. Jag har stökat och donat här hemma och sakta men säkert växer julkänslan :) Det är skönt att vara hemma och ledig nu såhär före jul så man hinner med allt man vill göra.

Helgen har en lång att-göra-lista men jag hoppas att vi ska kunna mysa och njuta av ledigheten litegrann också. Göran är ju äntligen ledig! Nästa helg är han inte det så det gäller att passa på.. Dessutom fick jag veta att vi troligtvis har middagsbesök på lördag, en arbetskamrat till Göran och hennes familj. Tydligen är hennes man och Göran barndomskompisar så det blir nog kul :)

Nu börjar det bli dags att lägga sig i sängen innan Nellie börjar knorra.. Hon har en sova-dåligt period just nu. Igen.

Jobb jobb jobb

Lustigt att rubriken igår var "trött" för idag är jag om möjligt ännu tröttare! Vi har jobbat hårt, hunnit mycket, tagit ett glas vin till maten och nu är jag i koma.. Det var en stökig natt också så inatt hoppas jag verkligen på att få sova. Jag får stå ut framför Disney Junior en stund och sen ska de små stoppas isäng så att jag själv får se den spännande avslutningen på Bonde söker fru :)

Trött..

Idag har jag strukit och satt upp alla julgardiner så nu är det julfint i alla fönster. Skönt att ha det gjort! Nu ska det bara dammtorkas och skuras lite så är huset redo för alla småtomtar och ljuslyktor som ska tas fram till helgen. Första advent! Det är helt sjukt hur fort tiden går..

Imorgon är Göran ledig men hans schema är fullt, han har grejer han måste göra på yrkesgymnasiet, bilen ska lagas, skrot ska slängas, badtunnan ska täckas.. Osv, osv. Han får i alla fall vila hjärnan från biltema en dag ;)

Perfekta kurvor

Japp, båda barnen gick igenom undersökningarna utan anmärkningar :) Nova ser bra, hör bra, balanserar bra och ritade dessutom en gubbe med både armar och ben på beställning! Det har hon inte gjort hemma.. Nellie klarade att slå två klossar mot varann, plocka upp saker med sitt pincettgrepp och så stilade hon såklart med sin gång :) Hon väger numera 8930g och är 70cm lång och Nova väger 22kg och är 111cm lång. Nellie ligger som vanligt lite under medel medan Nova ligger lite över, men båda följer sina kurvor perfekt.

Just nu väntar vi på Göran som slutar jobba 19.15. Han lär väl bara äta lite och gå isäng sen, som tidigare kvällar.. Han sliter så hårt nu. Man får trösta sig med att det blir bättre sen :/

Tittut!

Oj idag har jag hunnit mycket! Jag har fixat julstjärna i Novas fönster, satt upp krok och allt, och sen dammtorkat och dammsugit hennes rum (det behövdes!). Vi har bakat lussekatter och lussebullar med mandelmassa och de blev riktigt saftiga och goda! Sen har jag lyckats duscha båda barnen, tvättat två tvättar och lagat brunlyckling till middag. Allt detta samtidigt som jag underhållit två barn! Det ni! Jag tycker det var bra gjort av mig. Dock har ju mitt sjåande fått konsekvenser, nämligen att vi inte varit ute alls idag och att jag har bränt mig på fingret. Inte kul.

Imorgon har vi tid på BVC för båda barnen, Nova ska på 4-års kontroll och Nellie ska göra sin rutinmässiga vägning och mätning. Spännande! Synd bara att Nova har tid kvart i tolv och Nellie halv två.. Vi får sitta och vänta en bra stund däremellan. Det är ju tur att de har leksaker i väntrummet! :)

Göran snarkar sen länge så nu ska jag också lägga igen ögonen.. Godnatt och sov så gott!

Fullt schema

I morse var vi uppe med tuppen och skjutsade Göran till jobbet. Sen shoppade vi loss på Ica maxi, väldigt lugnt var det den tiden.. :) Efter det for vi tillbaka till Görans jobb lagom tills de öppnade för där skulle vi träffa Byggare Bob! Ja, ni ser ju bildbeviset.. Det var populärt hos Nova i alla fall :)

Sen hann vi bara hem och äta lunch så skulle vi iväg på nästa grej, nämligen barnteater. Den var riktigt rolig och till och med Nellie satt som klistrad! Kul att de hittar på saker för barnen här i bureå. Nu är vi hemma och tar det lugnt en stund men snart ska vi iväg och hämta Göran och sen blir det middag på nån lyxig restaurang (typ pizzeria). Heldag med kul! :)

Trist..

Igår hade biltema VIP-kväll inför öppningen idag så vi var där mellan 17-19.30 ungefär och shoppade gummiband (till druvjakten), ett halmhjärta att hänga på dörren i jul och en snöslunga. Helt okej kväll med mycket folk och gratis varmkorv. Idag jobbar Göran 7-19.30, imorgon 6-19.30 och sen heldagar både lördag och söndag.. Drygt för honom och drygt för mig! Är en aning less på att bara vara hemma..

Idag var det tänkt att Nova skulle till Alma ett tag eftersom jag ska på utvecklingssamtal på förskolan, men nu har Alma blivit sjuk så det blir inte av.. Måste ringa och kolla om vi ska skjuta upp samtalet eller om Nova kan följa med dit. Hon hade verkligen behövt lite miljöombyte.. precis som jag ;)

Video

Här kommer ett försök att visa er en liten videosnutt på Nellies promenerande! Ni får dessutom se en av hennes charmiga grimaser där hon visar sina små tänder.. :)
 
 
Kan ni se det?

Jobbigt

Nova var dålig hela dagen igår med feber som inte tycktes vilja gå ner, trots högsta dosen panodil. Hon hade ont i magen och kräktes två gånger, åt i princip ingenting och drack knappt. På kvällen ringde jag 1177 och frågade om jag kunde ge mer smärtstillande men de tyckte att vi skulle åka in till akuten och kolla upp allmäntillståndet.. Sagt och gjort, jag och Nova åkte in och hon fick lämna urinprov och blev stucken i fingret och det visade sig att hon har urinvägsinfektion (!) som måste behandlas med penicillin. Hon har fått sova i natt och idag har hon bara lite övertemp och är mycket piggare. Skönt!

Så så är läget.. Mystiskt att hon har uvi men läkaren sa att det inte var ovanligt att barn har problem med urinvägarna och han skrev en remiss så vi ska troligtvis få kolla upp det mer grundligt sen med ultraljud och så. Jobbigt.

Idag vilar vi.

Dagens sjukling

Idag har Nova feber, ont i kroppen och vill inte äta. Stackars liten.. Vi kurerar och ser på film.

Grattis Göran!

Idag fyller Göran år, stort grattis till dig! <3 Såklart fick han sovmorgon i morse, speciellt efter den galna färden igår, han var hemma efter tolv på natten.. Tack och lov sov båda barnen bra :) Bara en stund efter att födelsedagsbarnet stigit upp fick vi överraskande besök, nämligen min pappa! Vi hade inte väntat oss något besök alls så det var riktigt kul att han kom. Nova fick paket med en härmande papegoja och gissa om den går varm ikväll! :) Hon fick också en fin träkatt att hänga upp av min farmor och farfar. Tusen tack för allt, men framförallt för besöket <3

Det blev hemmagjord pizza till lunch med Jonte och Isabel också och sen tårta på det. Den smakade faktiskt helt okej, även om den inte rymdes i kupolen.. (Note to self: köp normalstor springform..) Nu har alla åkt iväg och det är bara jag och barnen hemma. Göran är på bodaborg och roar sig, hoppas att han har kul! Dagen har gått himla fort och snart är det läggdags igen och en ny vecka drar igång imorgon. Sov så gott nu alla där ute!

Ensamt

Det är svårt att skilja veckodagar från helgdagar när Göran inte är hemma. I morse for han till Vilhelmina för att köpa bildelar och jag kämpar fortfarande med att fatta att det är lördag.. Det är som en vanlig dag. Det har tagit lång tid för honom att köra eftersom det är så hemskt före och underkylt regn. Huvva! Tur att han har Robban med sig som sällskap i alla fall.

Imorgon fyller Göran år så då blir det lunch och tårta med Isabel och Jonte, men sen ska födelsedagsbarnet iväg igen, de har typ "avslutning" på bodaborg med gänget som har varit med och byggt upp biltema. Kul men ändå trist att han måste vara borta. Och nästa helg jobbar han både lördag och söndag, plus att han jobbar hela veckan före också! Och utan bil är jag då så jag är ju som fast här hemma. Stackars ensamma mig.. ;P Nästan så man längtar efter att få börja jobba. Men bara nästan :)

Idag har vi i alla fall roat oss med att baka tårta och myrstackar. Göran ville gärna ha chokladbottnar i tårtan men de hade inte det på coop så jag har faktiskt bakat själv.. Första gången och det gick riktigt bra! Om det blev gott eller inte får vi väl se imorgon.. Jag är bara nöjd att det faktiskt blev bottnar ;)

Godnatt på Er!

Liten hjälpreda

Nellie har tidigare varit ganska ovillig att släppa saker som hon hållit i, men nu har hon kommit på att det är jättekul att ge bort saker! Eller det är i alla fall väldigt roligt när andra säger "tack tack" när de tar emot saker som hon ger :) Därför hjälper hon mer än gärna till att plocka ur diskmaskinen! Sötnosen tröttnar aldrig på att plocka upp bestick och sträcka dem till mamma.. även om det blir en aning tröttsamt för mamma att säga "tack tack" efter ett tag.. ;)

Utelek

Idag har det inte hänt mycket alls (som vanligt?), jag har fixat lite med bilder på datorn och så har vi varit ute en stund. Jag kom på idag att Nellie lär behöva skor redan i vinter eftersom hon inte riktigt uppskattar att sitta och kura i vagnen medan Nova leker.. Idag fick hon sitta på en sten och titta på och då var hon nöjd :)

Festligt

Jodå, nog hade hon roligt på festen! De hade fått typ snittar och päronsaft först och så fick alla nobelpris. Nova fick pris för att hon är så duktig på att bygga pussel :) Sen hade de dansat till klassisk musik, ätit ugnsbakad lax, potatisrullar med smördeg och aioli, fått limepaj med glass till efterrätt och sen myst med film. En superdag på förskolan helt enkelt!

Jag och Nellie hade det inte lika festligt, men har ändå haft en bra dag. Vi passade bland annat på att möblera om lite på Novas rum medan hon var borta! Hon fick några "hemliga lådor" där hon kan ha sånt som inte klåfingriga småsyskon får ha. Hon blev riktigt nöjd och märkte inte ens att några andra saker fått flytta upp på vinden.. :)

Nobelfest

Idag lämnade jag av Nova på nobelfesten innan jag och Nellie gick hem igen :) Det skulle bjudas på plockmat, minglas, dansas och nobelpris skulle delas ut. Spännande! Ska bli kul att höra sen hur de har haft det. Lite avis är jag ju.. Speciellt eftersom Lisbeth, kokerskan, brukar vara superduktig på att laga god mat. Men vi får roa oss här hemma bäst vi kan, och det är ju inte helt fel heller.. :)

Lite bilder

Jag ställde i morse in mig på att det skulle bli en innemysdag idag eftersom regnet öste ner, men nu har faktiskt solen tittat fram så vi måste nog gå ut snart. Härligt! Vi har inte alls varit utomhus mycket i helgen så vi behöver ny luft i lungorna. Jag tänkte bara kika in här och lägga upp några bilder från förra veckan när vi var ute och åkte pulka! Det var ju inte så mycket snö men den är väldigt saknad nu när allt har regnat bort igen..
 
Nellie stormtrivdes som sagt och Nova åkte upp och ner i backarna på gräsmattan. Detta är väl ända gången man är tacksam över den fruktansvärt ojämna gräsmattan som blev efter all grävskopekörning vid dräneringen.. ;)
Nu tar vi och beger oss ut i solen. Kram på er! :)
 

Farsdag

Och så var helgen över.. Idag har Isabel och Jonte varit här och firat far sin. Trevligt :) Isabel kom hit redan igår så det blev en liten spelkväll med mixmax, barnyatzy och kortspel, det var kul. Tyvärr har inte Nellie sovit så bra förra natten så jag hoppas på lite mer sömn inatt. Nu ska vi ta och dricka lite chokladglögg och sen väntar sängen. Hoppas att ni har haft en bra helg!

Fredagskväll

Ja så var helgen här igen.. Tiden går så fort! Det var ju nyss helg? Idag blev det en snabbvisit på förskolan för fotografering och det gick bara bra. Kul för Nellie att äntligen få klä av sig och komma in och leka också :)

Sen har vi varit hemma och städat lite (det är ju faktiskt fredag) och så kom Alma hit för att leka med Nova på eftermiddagen. Vi bakade vaniljbullar och hon åt middag här, men nu har hon åkt hem och vi fredagsmyser i soffan. Nellie har knoppat redan och det är skönt, så slipper vi jaga henne ;) Hon utvecklar sina färdigheter hela tiden, nu kan hon ta flera steg efter varann innan hon tappar balansen och sätter sig ner. Stortjejen <3

Aj

Igår kväll ramlade Nova från soffan och slog huvudet i bordskanten. Blev ett litet jack och lite blod men det gick ändå bra, inga men idag. Hon har dock varit hemma från förskolan idag och tagit det lugnt. Så det är ungefär det vi har gjort idag, tagit det lugnt.. :) Vi var ute en stund i det helt underbara vädret och åkte pulka och skrana, Nova provade också skidorna. Nellie blev helförtjust i lillpulkan! Bilder kan ni få se imorgon om jag får tid över för de finns på kameran. Nu ska jag försöka få minsta skruttan att somna för hon har ännu inte hittat ron.. Godnatt på er där ute!

Let it snow!

Idag snöar det. Härligt! Är det för tidigt att julpynta i början på november? Man blir bra sugen i alla fall.. På väg till och från förskolan idag var det snöänglar som gällde, Nova gjorde säkert minst tjugo stycken på den korta promenaden :) Till slut gjorde även jag en ängel i snön och då utbrister Nova: "Tack fö pussenten mamma! Ja ha allti önskat mej en snöängel!" Gullungen.. Då var jag ju tvungen att göra en till.. :)

Kan själv!

Jag läste om 9 månaders utveckling på pampers sida imorse och där stod det mycket om vikten av att få prova äta själv och experimentera med maten. Så idag till lunch tog jag till mig det och lät Nellie äta det mesta själv.. Kul tyckte hon! :)

Lite bilder

Igår var det så fint väder så vi gick till lekparken efter förskolan och jag tog med mig digitalkameran. Jag har nästan glömt hur kul det är att ta kort med en riktig kamera! Jag tar ju bara kort med mobilen nuförtiden.. det blir så mycket bättre kvalitet på bilderna, även om det väl antagligen är långt ifrån perfekt ändå. Här får ni några smakprov:
 

För en gångs skull

Nu sitter jag faktiskt nere vid datorn för en gångs skull. Tror det är mer än en vecka sen jag satt här sist så jag tänkte passa på att skriva några rader när jag har chansen. Typiskt att det är så kallt här nere bara, mina fingrar är helt stela..
 
Idag är vi i alla fall bara hemma, jag och Nellie. Just nu sover hon så jag är fri, lös och leeedig! ;) Jag har just tömt mina kamera på bilder (därför hamnade jag här) eftersom jag tänkte försöka filma Nellie när hon tar sina stapplande steg. Hon är så söt :) Har ni riktigt tur kanske jag sen kan klara av att lägga ut det här? Jag kunde förut men nu vet jag inte, kommer inte ihåg.. vi får se hur det går.
 
Vi fick månadsbrevet från förskolan idag och kommande veckor är ganska händelserika! Det är fotografering, nobelfest, pysseldag med familjen, luciatåg, tut & tjut och en hel massa annat.. Kul att de hittar på saker! Fotograferingen är först på tur, nämligen nu på fredag.. Nova är ju egentligen ledig men hon ska naturligtvis vara med ändå, jag får vara där tills de är klara. Blir spännande!
 
Jaha.. jag kommer inte på nåt mer att rapportera om, så nu måste jag faktiskt gå och tina upp mina fingrar..
 

Värsta kalufsen

Här är gullungen med tuppkam efter badet ikväll.. :)

Öppis

Idag har jag, Nova och Nellie hängt på öppna förskolan och det har varit kul! Novas "bästa kompis" som hon säger var också där, en tjej från förskolan, så hon var ju road.. :) Nellie briljerade med sina färdigheter i att balansera och promenera bland barnen i hennes åldersklass.. Det är helt sjukt att hon tar sin första steg när hon är nio månader! Det är jobbigt att hon är så snabb men det är samtidigt kul. Hon är ju så duktig! Mammas stjärna <3

Efter Öppis (som det heter) gick vi till biblioteket och lånade nya böcker, sen till konsum och vidare hem. Vi har haft fullt upp och det har varit en riktigt bra dag! Men imorgon när Nova är lämnad på förskolan är min plan att bara gosa ner mig i soffan och se på tv :) Godnatt!

Kalas!

Oj.. Jag trodde att två timmar skulle bli för kort tid för ett kalas så jag tog två och en halv, men det blev då minst en halvtimme för länge.. ;) Nova hade kul och det tror jag att de andra också hade. Det var pirattårta, skattjakt, godisätning och en massa lek förstås! Jag är TRÖTT, Göran sover redan på soffan och Nova ser på film. Nellie är i gasen men det är inget ovanligt :) Nu blir det soffhäng (om jag får plats..).

Bakning

Idag har vi bakat bullar och muffins inför kalaset imorgon. Kul men jobbigt :) Nu sover båda småstjärnorna så nu ska jag färdigställa och lägga ut skattjakten och städa lite mer, sen väntar sängen..

Dagarna går så fort nu! Herregud, dra i bromsen! Nellie blev ju 9 månader också i torsdags och nu har hon börjat ta ett steg utan att hålla i sig. Snart springer hon runt här.. Hon fick sig en bula i pannan innan läggdags ikväll, alltid i farten. Suck :)

Hoppas det blir lite lugnare känsla när alla kalas är förbi, så man faktiskt kan ta det lugnt och andas en smula. Men då är det jul.. :)

Hipp hipp hurra!

Idag är det precis fyra år sen som guldklimpen Nova kom till världen. Det känns som igår! Samtidigt känns det som att hon alltid har varit hos oss. Konstigt det där :)

Hon har i alla fall längtat och längtat efter den här dagen och nu kom den äntligen! Och det har verkligen varit späckat schema.. Morgonen inleddes med mannagrynsgröt (enligt önskemål) och sen tårta och presenter tillsammans med pappa över telefon/facetime. Vi gjorde oss i ordning och gick till förskolan där det var halloweenparty. Hon hade riktigt kul! Vi hämtade henne vid halv elva, åkte och hämtade Isabel och Rasmus och for vidare mot Leos lekland. Där har Nova haft jättekul, sprungit, svettats, ätit plättar och druckit slush (heter det verkligen så?). Hem till pizzamiddag, lite mer tårta och presenter och nu filmmys i soffan. Jag har lovat att hon ska få vara uppe ikväll men vi får se hur länge hon orkar efter den här dagen.. Själv hoppas jag att hon snart ska däcka för det känns det som att jag kommer göra snart :)

Vi har i alla all haft en supermysig dag och jag hoppas att lillhjärtat är nöjd, men det tror jag.

Nu: lite mera mys! <3

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0