Fotografering

Jag har försökt fota Nellie i dopklänningen för att få till tackkorten men det var inte det lättaste! Det var nästan omöjligt att få henne att se glad ut samtidigt som klänningen inte var helt ihopskrynklad.. sen fick jag ju knyta om rosetten cirka hundra gånger eftersom hon fick tag i den hela tiden och stoppade den i munnen. Jag fick en bild som jag var ganska nöjd med i alla fall så den är ivägskickad för framkallning. Jag ville bara visa er en av bilderna som jag tyckte blev ganska cool..



Haha, gullig tjej va? :)

Lite lönt

Av nån konstig anledning fick jag igår kväll för mig att jag skulle tvätta fönster idag? Jag vet inte riktigt var det kom ifrån, jag måste ha varit riktigt trött.. :) Det ger ganska lite att tvätta fönstren innan vi har fått i ordning våran sand/lera/jord/grusgård eftersom de ändå kommer att vara dammiga lika snabbt igen. Jag får helt enkelt stå ut med mina skitiga fönster ett tag till!

Så så är det med den saken. Ifall ni hade tänkt komma förbi och se mig tvätta fönster idag tänkte jag.. ;)

På kvällskvisten

Ja, Linda, kanske blir det gräsmatta till hösten.. Det känns som att det går i snigelfart just nu, men förhoppningsvis får vi första matjordlasset imorgon som vi ska fylla ut med runt hela huset och sedan så gräsfrö. Jag vet inte hur många lass det blir men nog blir det ett par stycken.

Jaja, jag håller modet uppe :)

Idag var i alla fall jag och Nellie på bebisöppet här i bure för första gången och det var trevligt! Jag har tänkt mig dit flera gånger men det är alltid nånting annat som kommer i vägen. Nu när det snart är sommaruppehåll tog vi oss äntligen dit :) Nellie var minst men till hösten blir det nog fler som är i hennes ålder.

Håll i er nu... Imorgon har jag tänkt TVÄTTA FÖNSTER! Om vädret är det rätta förstås. Jag tänkte att om jag skriver det här så är chansen mycket större att det faktiskt blir gjort :)

Godnatt och sov så gott!

Arbete

Jag tänkte bara visa er hur vår vackra infart ser ut just nu.. Det händer saker och det är bra, men jag är fruktansvärt less på sand, lera och grus. Tur att vi har lite gräsmatta kvar på baksidan i alla fall :)

Dop

Så var dopet avklarat och det gick riktigt, riktigt bra. Nellie var på bra humör hela tiden, inget gnäll alls! Den lilla surläppen tittade fram just när prästen blötte ner huvudet på henne, men den försvann lika snabbt igen :) Jag vill såklart hälsa ett stort tack till alla er som var med! Men jag tyckte nog att ni kunde tryckt i er lite mer tårta.. vi fick tre hela tårtor över! Vi har donerat bort två och en behöll vi själva, den är fortfarande kvar i kylen.

Annars händer det inte så mycket här.. eller jo det händer ju saker hela tiden, det är därför jag inte har tid att sitta vid datorn och plinka på tangentbordet, men inget direkt spännande att skriva om här ;) Igår fick vi första gruslasset till infarten så den börjar ta form. När den är helt grusad och klar kan vi börja med allt runt omkring, fylla ut med matjord, jämna till och göra snyggt. Just nu tittar jag med avund på grannarnas gräsmattor.. Jag längtar efter min! Men snart så.. :)

Nu vill Nellie absolut ha min uppmärksamhet och den tänker jag ge henne. Här har ni några bilder från i lördags:










Kram på er! <3

Rulla rulla liten bulla

Ja, ni läste rätt förut, Nellie har lärt sig att rulla från rygg till mage! Och hon blir bättre och bättre på det, idag hann jag nästan inte med att fota processen :) Men jag gjorde ett försök och här är resultatet:


Leverbiff.. och framsteg!

Mmm.. det är gott med leverbiff. Det blev middagen idag och det var länge sen sist. Smaskigt! Det har varit en helt underbart solig dag och vi har varit ute en hel del, men det är fortfarande svårt att vara ute med Nellie medan hon är vaken. Det är så ljust för henne även om hon är i skuggan och kommer det minsta vindpust i hennes ansikte så drar hon efter andan :)

Nu börjar dopet närma sig, bara en och en halv vecka kvar. Prästen ringde idag och vi ska träffas på måndag och gå igenom hur vi vill ha det. Kanske borde man börja planera vad som ska bakas och göras i ordning också.. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket alls :) Men tårta blir det väl att baka och nån liten kaka kanske. Det är kul med sånna här stora tillställningar men ganska skönt när de är över.

Aaa! Nellie vände sig just från rygg till mage alldeles själv! Hejja!

Nova i ett nötskal

I bilen på väg till ica maxi igår:

- Aaatjo!
- Isabel, va de du?
- Nej, det var Johan.
- Nä.
- Jo, fråga honom!
- Johan, va de du?
- Ja.
Tystnad.
- Baja tjejej nysej så.

Haha! Hon är för rolig ibland :) Hon hade roat sig ett tag med att räkna röda hus av någon anledning och sen efter en stund utbrister hon:

- Pejfekt! Nu se ja gjöna tjäd också!

Hon är min gullunge! <3

Okej!

Lite oväntad egentid infann sig just. Isabel tog med sig Nova till lekparken och Nellie bestämde sig för att somna så nu sitter jag här, helt ledig med en glass i handen. Skönt!

Igår tog vi en tvärsväng till umeå. Medan Göran jobbade gick jag och Nova på stan med Pelle och sen åkte vi till kusin Marie och firade henne, hon fyller ju 30 nästa vecka! Det var kul att se hur hon bor nu, vi ses ju inte så ofta. Vi var tvugna att åka tillbaka till skellefteå ganska tidigt för Göran skulle jobba kväll. Kul liten resa men ack så trött man blir av att ränna runt sådär.. med två barn! :) Idag vilar vi upp oss inför helgen kanske, inte för att vi har nåt särskilt planerat förutom att röja här hemma.

Det är så härligt att snön är borta! Vi har bara litegrann kvar på gården, det har gått så fort! Nu är det verkligen härlig vår och det känns i hela kroppen. Ny energi! Valborg firade vi med Robban & Beccy och Terese & Fredrik hemma hos oss med premiärbad i tunnan (inte för mig). Det var riktigt trevligt. Mamma var på besök i lördags och Nova var på sitt allra första kalas hos en förskolekompis. I söndags hade jag födelsedagsfika med vänner och så grillade vi hamburgare i nya grillen. Det känns som att jag städade och kalasade hela helgen så det känns ganska skönt att den här helgen blir lugn :)

Jaha.. nu är de tillbaka från lekparken. Ni fick en snabb uppdatering i alla fall :)

Kram på Er!

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0