Baka baka...

Idag har jag haft en och en halv sjukling här hemma (Nellie är på god väg att bli en hel) som har gnällt och varit slut. Nellie tog två sovstunder under dagen och Nova tog en. Trötta små tjejer... Hoppas att natten blir lugn.

Själv har jag lyckats baka både rimbobullar och dammsugare idag! Dammsugarna blev gjorda på en gammal fryst banankaka och överblivna marsipanbitar från i julas.. Låter kanske inte så gott men det blev det i alla fall :) Om de blev snygga eller inte är en annan fråga...

Sjukdom

Så kom sjukan till oss igen.. I morse vaknade Nova tidigt med feber och hon har haft hosta redan i ett par dagar. Trist. Hoppas att Nellie slipper bli sjuk till sin födelsedag, det skulle ju vara typiskt. Jag vet inte om vi får något besök i helgen men vi ska väl hursomhelst ha lite kalas på fredag då Göran är ledig. Hoppas, hoppas att hon slipper febern!

Gnagare

Igår hade Nellie tid på BVC för vägning, mätning och vaccinering. Inte kul med sprutor men hon gav inte ens ifrån sig ett pip? Ovanligt tyckte sköterskorna men jag tror att hon är härdad.. Hon är van vid att göra illa sig så det där var väl inget att tjuta för ;) Annars såg allt bra ut, hon följer sin kurva.. Väger nästan 10kg nu.

Förresten har Nellie blivit väldigt fäst vid våra korkunderlägg! Så fort hon får chansen tar hon dem ur lådan och börjar gnaga.. Är det farligt om hon får i sig små bitar kork, tro? Är nog bäst att jag flyttar dem någon annanstans i alla fall. För säkerhets skull :)

Nackspärr

Nu sitter vi i bilen på väg till vännerna. Jag startade dock dagen med att få nackspärr.. Aj. Tyckte inte att jag gjorde så tvär rörelse men tydligen räckte det.. Fick en akuttid hos Görans brors fru Pillan, hon är legitimerad massör och bor bara ett kvarter bort så det var perfekt. Fick en massa bra tips och råd också och ett värmande liniment. Känner mig fortfarande handikappad och matt av smärtan men det blir förhoppningsvis bättre snart.

Helg?

Ännu en helg då Göran måste jobba. Han blev extra utkallad idag och det var lite tungt.. Fredagskväll var vi nämligen bjudna till Petra och Janne på middag och vi åkte ju inte därifrån förrän sent. Supertrevligt hade vi förstås!! Men det var tungt att stiga upp i morse. Jag hade lovat att skjutsa Göran och vi andra skulle passa på att handla lite. Just nu sover Göran på soffan och barnen i sina sängar.. Varför är jag fortfarande vaken? Jag vet inte.. det är ju lördagkväll? Då kan man väl inte hå isäng tidigt? :) Imorgon ska vi nog åka och hälsa på Robban och Beccy i nya huset. Blir kul! Om vi har orken med oss.. ;)

Här är bilder från igår.. Ett hål i snön är jättespännande! :)

Lugnt

Vi har det ganska lugnt och skönt just nu. I alla fall vi som inte måste jobba.. Igår tog jag tag i vinden, rensade ut en hel del. Igen. Tänk att det går så fort att samla på sig en massa skrot? Idag har jag bara suttit i soffan och haft det bra! Alltså nu medan Nova är på förskolan och Nellie sover. Det är ju min lilla stund med egentid så då får man passa på ibland. Man kan ju inte jobba hårt varje dag?

Jag trodde att jag skulle ha mer panik inför jobbstarten än jag har, det känns faktiskt bra att få börja komma igång med vardag igen! Den 19:e februari börjar Nellie skolas in på förskolan. Tidigt kanske men jag vet att hon kommer ha hur kul som helst och Nova längtar också. Och tänk, då får någon annan jaga Nellie på dagarna och jag får aktivera min hjärna lite mer :) Det blir nog jättebra.

Konstverk

Har ni sett vilka vackra iskonstverk vi har skapat?

Söndag

Jag är så dagavill att jag måste kolla i almanackan för att se vad det är för dag... Nej så illa är det väl inte, det kom ju ingen post idag så jag visste ju åtminstone att det var helg :) Göran har jobbat och jag och tjejerna passade på att vara ute i det härliga vädret. Lite kyligare idag än igår men jämfört med -25 tidigare i veckan så känns -9 nästan som plusgrader.. ;)

Bakisdag...

Idag tar vi det lugnt. Och jag menar verkligen luuugnt. Jag och Nova ligger i soffan och delar filt medan Nellie sover. Jag har lite lätt ångest över att solen skiner och det är nollgradigt.. vi borde gå ut men min orknivå idag är på minus. Igår kväll var jag på personalfest med mina blivande kollegor och jag hade riktigt trevligt! :) Träffade också mina gamla arbetskompisar från alhem och dessutom en lärare från obbolaskolan! Anna på musiken? Hon var tydligen bara 22 när hon började jobba där, men hon såg exakt likadan ut nu.

Jag hade ju nästan lovat att ta några bilder igår men det blev inga.. Och ni vill inte se vårt pyjamasparty idag! Därför tänkte jag bjuda på en härlig sommarbild istället :) Nu längtar vi efter sommarvärmen!

Tid?

Nu var det länge sen jag skrev igen.. Fullt upp här :) Tiden går fort. Nu har jag två dagar i rad varit i stan och det tar verkligen på krafterna! Igår gick jag med Nellie medan Göran jobbade, han hade kortdag så vi kunde hämta Nova på förskolan halv två. Idag har jag flängt runt med båda barnen medan Göran var på jobbet. Jag kan ju inte påstå att jag var så peppad på att gå på stan i 25 minusgrader.. Men Nova hade tid hos en läkare klockan ett så vi var ju ändå tvungna att skjutsa Göran på morgonen för att kunna ha bilen (det var bara en uppföljningskoll för Novas mage sen hon hade urinvägsinfektion, det var ett väldigt kort och enkelt besök). Vi hann i alla fall vara på stadsbibblan ett tag, äta riktigt god lunch och senare också fika gott på lasarettscafeet. Sen hämtade vi Göran, skjutsade honom till nästa jobb och där fick också Nova stanna medan jag och Nellie åkte till maxi och handlade.

Nu är jag trött. Milt uttryckt :) Inte en enda bild har jag knäppt heller dessa dagar.. Imorgon får jag jobba på det, då är vi lediga allihop. Härligt!

Okej..

Ser först nu att jag igår skrev att vi skulle ha en lugn och skön fredag? Det var ju söndag förstås.. Lite lagom dagavill. Idag är jag ganska säker på att det är måndag :)

Isabel har hämtat det sista av sina saker nu så idag har jag burit kartonger, kastat skräp och röjt undan.. Bra med lite inomhusarbete när det är så kallt ute.. Och nu har vi ju ett helt rum till att fylla! Det blir väl Novas rum så småningom men än så länge är det gästrum/extra förvaringsrum.

Nu vankas det korv och makaroner!

Hej hopp!

Idag är det Tjugondedag Knut och julen har dansats ut. Eller det vart väl inte så mycket dansande.. Men granen är i alla fall borta och pepparkakshuset krossat :) Skönt tycker jag.

Igår var vi på eddahallen och badade hela familjen och det var riktigt kul! Sen hade vi tur att bli bjudna på middag av Terese och Fredrik så vi hade fullt upp hela dagen :) Nu blir det att njuta av en lugn, ledig fredag. Mysigt!

Så är det

Det verkar som att Nova klarade sig från magsjukan, än så länge i alla fall. Vi får se vad som händer under helgen.. för nu har vi helg hela familjen! Göran kommer att ta ut pappadagar för Nellie på fredagar framöver och det känns bra. Han har ju verkligen jobbat som en tok nu ett tag.

Igår passade jag på att städa undan julgrejer.. Nu är det bara fönsterstjärnor, julgranen och pepparkakshuset kvar. Har till och med varit duktig och bytt gardiner i alla rum! Halleluja.. Våra julgardiner fick nog en chock för de är vana att få hänga uppe till i maj :)

Idag startade jag dagen med träning igen - skönt! Sen har vi många planer som vi ska försöka hinna med i helgen, bland annat gräva fram släpvagnen så vi kan köra lite skräp.. Det projektet har Göran påbörjat nu så vi borde väl gå ut och hjälpa till. Lite lunch i magen först :)

Vilopaus

Nellie har inte sovit så bra några nätter, faktiskt vaknat så pass att hon behövt välling mitt i natten. Det var ett tag sen hon gjorde så. Nu tar vi vilopaus båda två på soffan :) Det är lite synd att jag måste väcka henne på en stund då vi ska hämta Nova.. Sötnos.

Magsjuka?

Det kändes inte så bra att lämna Nova på förskolan idag. De skulle ha fyra barn totalt under dagen, resten låg hemma i magsjuka.. Men hon var ju där igår också när de andra var där så hon är nog redan smittad ändå. Det skulle nog vara ett mirakel om hon klarade sig undan :/

Igår var jag och Nellie på öppna förskolan. Inte alls många där men trevligt ändå. Annars har det inte hänt mycket här, vi bara stökar och bökar i hemmets lugna vrå. Har börjat städa bort julen lite smått, men granen och pepparkakshuset sparar vi till på söndag såklart.

Nu blir det Nelliebus! :)

Nytt!

Lite uppdatering av bloggdesignen idag, kände att det behövdes :)

Här hemma är det bara lugnt och skönt, Göran började inte förrän 12.45 idag så vi fick mysmorgon. Jag passade såklart på att träna lite och Göran hann iväg till bilfirman här i bureå för en undersökning. Ja, det är nåt fel på bilen igen. Suck. Den går ju men inte bra. Hoppas att det är ett lättfixat fel för vi har besiktning den 23:e.

I övrigt så försöker jag förbereda Nellie för förskolestarten. Tiden går så fruktansvärt fort! Igår övade vi på att äta själv med sked och det slutade med ett bad :) Sakta men säkert blir hon duktigare och duktigare. Hon har ju fått två tänder till i veckan så nu har hon hela sex stycken! Stortjejen min <3

Helg?

Det är ännu en jobbarhelg för Göran och vi andra är hemma och har vardag. Typ :) Jag har varit effektiv idag, inledde dagen med ordentlig träning i källargymet - skönt att bli svettig! Det ska jag göra till en vana, Göran börjar ju oftast kl 10 så jag hinner gott och väl innan han ska åka. Perfekt. Sen har jag varit duktig och (äntligen) satt in bilder i Nellies dopalbum och gjort det nästan klart. Riktigt skönt! Nu är lasagnen i ugnen och vi väntar bara på att Göran ska komma hem. Nova har väntat otåligt hela dagen för hon är lovad en överraskning när han kommer hem. Spännande värre :)

Fokus

Den här julklappen blev verkligen populär hos Nellie, hon kan sitta länge och ta av och trä på ringarna. Riktigt fingerfärdig är hon lillskruttan :)

 

Snömys

Nu har det ju blivit minusgrader igen, men medan det var plusgrader ute så passade Nova och jag på att bygga en lykta och en snögubbe. Lyktan lyser fortfarande! :)

 

Hemma

Ja det var ju ett tag sen vi kom hem från Sundsvall nu, jag är bara lite sen med att rapportera :) Vi har i alla fall haft mycket trevliga och härliga dagar med framförallt mycket roligt sällskap! På söndagen då vi kom dit åt vi middag tillsammans i vår fina och rymliga svit, spelade julklappsspelet och hade en mysig kväll. Nyårsafton inleddes såklart med hotellfrukost och sen blev det spa för oss, Pelle, Selma och mamma. Jättehärligt! Nellie och Nova stormtrivdes i de olika poolerna :) Sen begav vi oss tillbaka till rummet för gemensam lunch på rummet och så tårta och firande på det. Liten taktisk vila, sen gick jag, Göran och Nellie tillbaka till spat en stund medan Nova lekte med Linda, Erik och lillkusin Tuva. Efter det gjorde vi oss i ordning för skålning och snacks på mammas rum och så trerätters middag nere i restaurangen. Gott! Men barnen blev lite rastlösa så vi gick tillbaka till vårt rum och var bara tillsammans där allihop till tolvslaget. Det blev inte så mycket senare än så för oss, vi var ganska trötta efter en lång och intensiv dag! :)

Sista dagen åt vi bara frukost och packade innan vi checkade ut och åkte hem. När vi kom hem slängde vi in en fryst pizza i ugnen, slog igång en film och placerade oss i soffan, helt utmattade :) När Nellie var nattad somnade jag och Göran i soffan.. Tur att Nova höll sig vaken och väckte oss när filmen var slut ;) Det har verkligen varit jätteroligt och vi längtar tillbaka. Tusen tusen tack till mamma för att vi fick följa med och fira hennes 50-årsdag på ett sånt härligt sätt!

Här kommer några bilder, har några på kameran också men de får ni kanske se sen nån gång :)

 

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0