Hjälpreda

Nellie hjälper till att vika ihop den rena tvätten (eller pular in den på leksakshyllan?) ;)

Helg

Helgen är här och vilken härlig en! Vädret har verkligen varit på topp idag med solsken och nollgradigt. Perfekt :) Medan Linda med familj har ägnat sig åt att flytta upp till Obbola idag så har vi roat oss med att vara ute med skotern vid hällorna, pimplat och grillat parisare. En riktig mysdag har vi haft. Och nu verkar det som att vi har fått tag på en skoterpulka också, det är skönt att slippa låna när vi ska ut. Idag testade vi att spänna fast vagnen på den platta kälken som vi lånat så Nellie kunde sova där och det gick jättebra :)

Imorgon blir det nog att åka ut igen för vädret verkar hålla i sig. Sen ska jag och Nova försöka hinna med ett biobesök också, man ska ju pressa in så mycket som möjligt när man är ledig ;) Trevlig helg!

Mittiveckan

Så var onsdagen förbi. Fort går det! Och kul är det på jobbet! Det kanske går fort för att det är kul? :) Idag har jag haft stängning, imorgon och fredag väntar samma tur.. Men det känns helt okej, barnen behöver ju inte ha mastodontdagar på sin förskola eftersom Göran jobbar halvdag imorgon och är ledig fredag. Det är som lättare att jobba långturer då konstigt nog.. :)

Jag och Nova har arbetat med ett akvarieprojekt och i måndags blev det klart! Snyggt eller hur? Det är riktig sand i botten till och med :) Nova är riktigt stolt och det var kul att jobba med nåt tillsammans <3

Nu ska jag sova som resten av familjen.. Godnatt!

VAB

Idag är jag hemma med vård av barn. Fast egentligen är väl jag också sjuk.. Vi har som varit krassliga i magen allihop i helgen men jag blev nog värst drabbad på lördag eftermiddag med riktig magsjuka. Inte kul.. Igår mådde jag väl ok egentligen men det är ju att hålla sig hemma 48 timmar efter sista kräkningen som gäller, speciellt viktigt eftersom jag jobbar inom förskolans värld, så idag har vi tjejer vilodag hemma.

Eller vilodag vet jag inte om jag vill kalla det direkt.. Jaga-Nellie-dag passar bättre ;)

Det rullar på

Tiden går och vi med den. Så är det ju alltid. Nu har det snart gått ännu en vecka, inte lika kaosartad tycker jag, men det har nog med att göra att jag var på kurs måndag och tisdag :) Jag ser fram emot helgen för vi ska verkligen inte göra någonting! Förra helgen var vi ute på skoterutflykt både lördag och söndag och det var jättemysigt men oj så slut man blir av att vara ute så mycket.. Och låren sen! De har verkligen fått jobba och i början på veckan hade jag sån träningsvärk att jag knappt kunde gå. Nu ska Göran jobba i helgen så jag hoppas på att få slappa ;P

Jag berättade väl om Nellies tå som hon gjort illa? Nu har det visat sig att den blivit inflammerad så hon påbörjade en penicillinkur igår. Typiskt nog ska hon äta den tre gånger per dag och de får inte ge sånt på förskolan.. Men men, det löser sig nog. Nova har passat på att braka in i en dörrkarm på förskolan så hon kom hem med en ordentlig bula i tisdags. Suck. Vi gör bara illa oss hela tiden.

Imorgon har jag kortdag, halleluja, och sen är det helg!! Tro inte att jag misstrivs på jobbet, det är jättebra här, men ledigt är alltid bäst ;)

Jo, på tal om halleluja, Nova fick hämta barnens bibel i söndags och det tyckte hon var kul :) Trevlig helg på Er!

En vecka

Så har jag överlevt första arbetsveckan. Med nöd och näppe! Min hjärna har jobbat på högvarv för att ta in alla nya intryck, arbetsuppgifter, namn och allt annat som måste tryckas in i den.. Sen har jag nog lite svårt att släppa saker som ska göras här hemma också. Nog vet jag att Göran fixar att göra barnen klara på morgonen och få med allt till förskolan och så men man är ju nyfiken på hur det går jämt... (eller är det kontrollbehov?)

I onsdags skulle jag tanka på väg hem från jobbet men insåg att väskan var kvar på jobbet... I torsdags var jag så nöjd över att jag kommit ihåg att ta med väskan hem, tills jag insåg att mobilen inte var med... Fredag morgon vaknade jag i panik för att väckarn inte ringt så jag drog bara på mig kläder och skyndade iväg till jobbet, men väl där insåg jag att jag var en timme tidig...

Tror ni att jag är trött eller? Tack och lov att det är helg! Nellie har sovit dåligt hela veckan, antagligen pga förskolestarten, vaknat och gallskrikit hur länge som helst och inget har hjälpt som tröst.. I natt har hon dock sovit ganska bra så jag fick lite efterlängtad sömn.

Idag har vi varit på skoterutflykt på förmiddagen, vi var ett helt gäng som åkte till övre Bäck på skotercafe. Mysigt var det! Jag var lite nervös först eftersom jag skulle köra Antes skoter själv (med Nova på) och Göran körde våran med Nellie, men det gick jättebra! Vi var typ elva skotrar som körde på led :) Vädret var superfint och det blev en härlig tur. Hann tyvärr inte ta några bilder på vår karavan, jag hade nog sjå med att hålla koll på skotern :) Men Nellie däckade på vägen hem och sov sittande på skotern (!) sen var hon nästan oväckbar ett bra tag. Det tar på krafterna att åka skoter! Och att köra skoter också, mina ben är som spagetti... Nu blir det att vila kroppen och hjärnan resten av dagen ;)

Första dagen

Ja nu har det dragit igång igen, arbetslivet. Det är korvstoppning på hög nivå och det lär fortsätta till halv nio ikväll. Men det är så kul! Det är ett härligt gäng som jag ska jobba med och det känns riktigt bra. Bara typiskt att bilen krånglade i morse.. Jag tror att den hade ställt in sig på vår och sen blev det bitande kallt igen. Inte bra. Men jag tog mig till jobbet i alla fall och det var ju bra. Hoppas det gick lika bra för Göran som körde moppe till stan i kylan..

Nu ska jag passa på att njuta av min rast en stund till innan det är dags att arbeta igen :)

Sista dagen

Ja idag är det alltså sista lediga dagen.. Inte gör jag något särskilt heller, mest bara förbereder allt som kan förberedas (kläder, middagslista, barnvaktning, osv). Imorgon går jag ut hårt och jobbar 8 timmar, åker och hämtar Isabel och barnen, lämnar dem hemma och så tillbaka till jobbet igen för 4 timmars kvällsmöte.. På tisdag har jag öppning, dvs jag börjar klockan 6, så jag kommer nog vara en aning slut efter det! Men det ska nog gå bra :)

Och Nellie har gjort illa sin stortå. Fastnade med den under en dörr.. Vi trodde inte att det var så farligt men nu har den blivit alldeles röd och vätskar under nageln. Ringde 1177 men de tyckte att vi skulle avvakta till efter helgen och sen höra av oss till bvc eftersom hon inte har feber eller verkar ha särskilt ont. Nu har hon bandage på lilla stortån men är lika glad för det :) Så det kan gå!

Morgonens syssla

Idag dammsugar vi. Nellie dammsuger sig själv och har jättekul! Hon är då inte rädd för dammsugaren i alla fall :)

Övrigt: Igår höll jag på att köra över Brolles ikea-kasse. Det ni! :D

Fredag

Idag har Nellie varit på förskolan utan Nova och det gick hur bra som helst! Nu är hon färdiginskolad och redo för nästa vecka. (Frågan är om jag är det?) Nova har varit med Göran på långtur med skotern och jag har haft möte med chefen. Nu har sista helgen innan jobbstart dragit igång! Synd bara att Göran måste jobba.. Vi tjejer får roa oss själva här hemma ;)

Nu är det väl dags för mig att göra som resten av familjen, krypa ner i sängen :) Trevlig helg!

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0