Typiskt

Jaha.. Inställt pga regnet. Tänk att det ska vara så svårt att inte regna när jag vill vara ute? Men men, vi får försöka ta oss i kragen och hitta på nåt ändå. Det löser vi nog :)

Imorgon börjar Görans sista vecka på jobbet innan tjänstledigheten och inskolningen på biltema. Ska bli spännande, men såklart lite trist att vara själv hemma med barnen på veckorna. Vi får försöka roa oss bäst vi kan. Men som sagt, det är ju en hel vecka bort.. ;)

Tja...

Ja idag har jag inte mycket att rapportera, jag har varit ganska orkeslös och det kombinerat med förkylning hos Nova har gjort att vi hållit oss inne hela dagen. Imorgon ska vi förhoppningsvis på familjedag här i bureå, bara vädret håller, så det ska bli skönt. Jag behöver aktivera mig! Göran däremot har fejjat på som en tok, lagat, fixat, flyttat och byggt saker hela dagen.. Det är nästan så man blir avis på energin :)

Nu måste jag gå isäng och ladda batterierna!

Fredag

Ja vad ska man skriva om dagen.. En lugn fredag där det enda avvikande inslaget var bråket med Nova inne på konsum. Tro mig, hon kan verkligen uttrycka sin vilja.. Annars har vi hållit oss hemma och kurerat oss. Göran är på afterwork ikväll och snart kommer Isabel hit för att vara med småttingarna medan jag hämtar honom i stan. Och nu är det strax dags för fredagsmyset att göra entré! Trevlig helg!

Novas önskelista

Nu börjar den närma sig, Novas efterlängtade 4-årsdag. Helt overkligt att hon blivit så stor! Hursomhelst har jag/vi filat på hennes önskelista idag och här är den:
 
# Byxor, gärna mjukare jeans eller vanliga mjukisbyxor med mudd/resår i midjan och vid fötterna, strl 122/128

# Långärmade tröjor, också strl 122/128

# En jumpsuit!

# Hon älskar gulliga djur och figurer i olika former, men helst inga gosedjur för hon har typ en miljon..

# Pussel och spel

# Smålego?

# Riktigt bra tuschpennor.

# Skivor med musik eller sagor.

# Kalle kunskap dataspel (Hon har Magiska lekparken och På sommarläger)
 
Ja den blev kanske inte så lång.. Men när det gäller leksaker och sånt så är hon verkligen inte kräsen :) Kommer jag på nåt mer får jag väl uppdatera!

Bättre

Jo. Det är bättre idag :) Vädret har varit kasst (spöregn), vi har varit inne hela dagen, Nova har varit hemma från förskolan med snuva och lite feber, men oj så mycket gladare jag är. Konstigt det där.. men man kan ju inte vara på topp jämt. Dock hade jag lite dåligt samvete för mitt dåliga humör igår så idag har vi byggt koja och fikat mellis i den och kollat på film samtidigt :) Det var inte vilket mellis som helst heller, utan nygräddade scones med ost och marmelad och så chokladmuffins på det. Nyttigt och bra ;) Men jag använde faktiskt råsocker och rågsikt i baken istället för vanligt socker och vetemjöl så jag inbillar mig att det inte var fullt lika onyttigt...

Nu börjar det vara dags för middag men jag är konstigt nog inte så hungrig.. ;) Blir väl nåt lätt.. soppa kanske? Kvällen bjuder nog inte på några spännande utsvävningar, troligtvis soffmys och bebisjagande. Mm.. En helt vanlig torsdag..

Blädag..

Idag har jag inte varit på topp.. Humöret har varit i botten och orken likaså. Sen är jag sådär halv-illamående, har värk i musklerna och är bara.. anti. Nova är snorig och Nellie är grinig och alla smittar vi varann med gnällighet. Nu ska de nattas och sen ska jag också sova och hoppas på en bättre dag imorgon. Godnatt!

Ny look :)

Yes! Idag är de nya brillorna på plats och jag trivs riktigt bra i dem :) Som ni ser är de en aning större än min tidigare modell och lite mer markerade. Det syns att jag har nya glasögon i alla fall! ;) Det känns lite lustigt än men man vänjer sig väl...

I övrigt har jag inget spännande att rapportera om dagen, det har varit helt vanlig vardag. Hoppas att ni andra där ute har det bra!

Måndag

Det har varit en ganska händelselös måndag.. Göran har jobbat och jag har röjt i tvättstugan. Är rätt nöjd faktiskt, det gick från att vara ett katastrofområde till att bli ett helt okej rum. Nu kan man i alla fall vara där inne utan att få ångest ;)

Vi har varit ute också men det var riktigt blåsigt! Soligt men kallt ändå.. Det blev en snabb visit på lekparken innan vi började frysa och gick hem igen. Nu är hösten här på riktigt!

Magen nöjd

Mmm... schnitzel och ris med grönpepparsås och gelé, så god middag åt vi idag! Det var länge sen nu, en uppskattad rätt hemifrån. Göran ska prompt ha ansjovis till men det kan jag inte med.. Nova däremot gillar det, som pappa :)

Nu sitter Nova och äter kvällsfrukten och jag slappar i soffan.. Nellie somnade för en stund sen, disken är klar och det är allmänt bortplockat överallt. Härligt! Avslutar helgbloggandet med en bild på friluftsbarnen vid brasan med varm choklad i kopparna. God kväll!

Hej hopp!

Igår roade vi oss med att plocka kantareller tillsammans med Terese och Fredrik. Det blev hyfsad skörd och riktigt mysigt med eldning, picknick och blåbärsplockning. Sen fick vi god middag hemma hos dem efteråt - trevligt! Tyvärr var vi alla ganska så slut efter skogsturen så vi begav oss hemåt redan före nio.. annars hade vi nog somnat i deras soffa allihop :)
 
Idag har det för mig varit svamprensning för hela slanten och Göran skruvar med sin moppe. En ganska lugn dag för övrigt, Nova har fått lov att mysa framför tv:n mest hela dagen. Kanske måste vi ta oss ut i höstluften en snabbis innan middagen för sen är det duschdags för oss allihop. Söndagstvagningen ni vet.. ;)
 

Fina växter

Idag har mina stackars krukväxter fått en välbehövlig ompyssling. Jag vet inte om det är "fel" årstid men jag planterade i alla fall om, rensade ut och duschade dem och det behövdes! Tyvärr överlevde inte mina bambuväxter sommaren i soligt fönster (i kombinaton med nästan inget vatten..) så jag fick fördela köksblommorna även i de krukorna. Nu har jag kvar totalt fyra krukväxter av samma sort (den enda sort som verkar överleva i min vård), två i köket och två i vardagsrummet. Nu återstår det att se hur många som överlevde min hårdhänta behandling idag.. Jag har inte direkt gröna fingrar! :)

Annars har det inte hänt så mycket alls idag, förutom en snabb promenad till konsum och tillbaka med skrindan. Vi har en skön, lugn fredag och inväntar myset ikväll :)

Hallmöblering

Jag har länge haft en vision om hur jag vill ha det i våran trånga hall. Vi har levt med fyra krokar på hög höjd ute vid dörren och sen inget mer. Typ. Jag har tänkt som så att "när vi har gjort klart allt i hallen med nya tapeter, ingen boasering, nytt golv och allt är ljust och fint då ska vi skaffa bättre upphängninsmöjligheter och förvaring i trånghallen".. Sen blev det rea på jysk på precis de saker som jag ville ha! :) Jamen det är ju bara att ta ner allt när vi nu tar tag i renoveringen av hallen, hur svårt är det? För den renoveringen känns som att den bara skjuts upp mer och mer till framtiden ändå..
 
 
Så så här blev det :) Har skrivit om det en gång tidigare också tror jag men nu först visar jag det för idag hämtade vi ut sista grejen, nämligen skohyllan. Jag tycker nästan att det blev mer rymligt i hallen även fast en hel vägg tas upp.. Och det känns så hemtrevligt att Nova faktiskt kan hänga upp sin jacka själv på krokar som hon når! Klart värt.. Jag är nöjd :)
 

Vilodag

Mhm.. Idag vilar vi. Nellie verkar ovanligt trött och jag känner mig helt slut! Just nu ligger hon på mig i soffan och bara myser och det är inte det vanliga för den här racerklättraren. Alltså har inget särskilt hänt idag.. Jag försökte vara duktig och skriva lite i Nellies dopbok tidigare men det blev inte mycket gjort. Men det är skönt med vilodag ibland också.

Och nu väntar snart ärtsoppa! Tyvärr utan pannkakor men det får gå ändå ;)

Benvärk

Idag har jag promenerat, promenerat och promenerat.. Först till förskolan med Nova och sen vidare runt i bureå för att få Nellie att somna.. Efter en timmes promenerande var det dags för BVC och jag kan glatt meddela att Nellie växer som hon ska :) Nu vid 7,5 månad väger hon 8365g och är 67cm lång (Nova vägde vid 8 månader 9135g och var 72cm lång, så Nellie ligger lite efter).

När vi var klara där gick vi till öppna förskolan en liten stund och sen promenerade vi hem igen. Vi åt lunch, tog det lugnt i soffan och gick sen och hämtade Nova.. Vi PROMENERADE till biblioteket och lånade nya böcker, fikade mellis ute vid älven, gick vidare till en lekpark och roade oss en stund och sen hem igen. Nu har jag ont i mina ben :)

Blä

Vilken regnig och trist måndag.. Göran har kommit hem från jobbet men sover i soffan och Nova slocknade i sin säng. Jag och Nellie sitter här och försöker roa oss bäst vi kan. Det är inte lätt.. ;) Idag blir det inte mycket gjort kan jag meddela. Får se om vi ens orkar laga mat, eller om det blir rester. Varför bor ni inte i skellefteå LINDA så att vi kan ha tråkigt på mammaledigheten tillsammans? ;)
 
Jag laddar för morgondagen då det äntligen är vägning och mätning för Nellie igen och sen hade jag tänkt gå till bebisöppet. Om nu Nova ska till förskolan imorgon för hon verkar lite hängig och krasslig i magen. Får se vad som händer.
 
Nu verkar minimasken vara uttråkad av att sitta här så det är bäst att vi hittar på nåt.. Sova kanske? :)
 

Leos lekland

Idag har vi sprungit runt inne på Leos lekland och haft det bra. Vi blev inbjudna av Fredrik och barnen och det var kul för Nova att ha en kompis att busa med! Nellie hade också riktigt kul men somnade som en stock just innan vi skulle hem :) Sen hann vi hälsa på Ronny och hans nya valp innan vi lämnade stan också, såå söt! Men det är ju alla valpar.. ;)

Resten av dagen har vi ägnat åt att städa på infarten. Nu ryms bilen riktigt bra! :)

Och imorgon börjar en ny vecka igen...

Mums!

Nu har vi just avnjutit en god middag bestående av kyckling, ugnsrostad potatis och sås gjord på färska kantareller. Gott! Och snart vankas det dessutom efterrätt, nämligen blåbärspaj! Isabel var så snäll och plockade lite blåbär åt oss och sen sticker hon och får inte ens smaka på godsakerna ;)

Jag ska väl förvarna er om att vår dator har fått flytta tillbaka ner i källaren nu så det kan innebära färre inlägg, eller möjligtvis fler korta mobilinlägg.. Bara så att ni vet :)

Trevlig helg på Er!

Skogstur

Ja idag har vi fyllt på våra redan ganska fulla kantarellförråd... Härlig dag i skogen!

Nya bågar

Idag har vi varit i stan en snabb sväng för både jag och Göran hade tid hos optikern.. Det hela bestämdes igår så det var väldigt plötsligt påkommet, men jag vill verkligen ha nya glasögon så det känns bra! Min syn hade inte ändrats mycket, bara litegrann på höger öga. Så om 6-10 dagar kommer jag att få mina nya glasögon! Jag bestämde mig för att ta några lite mer.. vågade? De syns lite mer om man säger så.
 
Ni får se senare helt enkelt :)
 
Nova fick åka moped hem med Göran för hon tjatar hela tiden om att få åka.. och tror ni inte att hon somnade mitt i färden? Hon satt alltså och sov på moppen.. Hon är verkligen sin far upp i dagen, kan somna var som helst :)
 
Nu ska vi äta lite middag och göra oss redo för det obligatoriska: fredagsmyset!!
 

Hej snygging! :)

Limpa

Japp, det blev bröd :) Närmare bestämt sirapslimpa, eller fillimpa, vad man nu än vill kalla det.. Fil, sirap, rågmjöl, kryddor och bikarbonat. Kanske inte det nyttigaste brödet men väldigt gott i alla fall :)
 
Vi var först lite tveksamma till om det verkligen skulle vara en sån kletig smet, om det verkligen kunde bli bröd av det..
 
Och det kunde det! :) Lite kortare tid i ugnen än receptet sa, men lika god ändå.. kanske behöver jag sänka tempen lite nästa gång. Så enkelt och så gott! Borde ju gå jättebra att frysa in också.
 
Nu blir det att göra iordning köttsoppan till middag så vi kan äta den goda limpan med ost till :)
 

Tjaba, tjena, hallå!

Idag är det torsdag och jag känner mig mycket piggare. Började dagen med en långpromenad när jag lämnat Nova på förskolan och sen har jag fortsatt i samma tempo.. Ska som lovat baka bröd idag, jag har bara väntat på att Nova ska komma hem för hon ville gärna vara med.
 
Det har varit soligt och fint hela dagen men just då jag skulle gå och hämta Nova så blev himlen alldeles mörk och det kom stora droppar dunsande.. sen slutade det lika snabbt och nu lyser solen igen. Knasigt :)
 
Nej nu ska vi baka, kanske får ni se resultatet sen.. ;)
 

Gungeligung

Idag hade jag tänkt vara suktig och baka bröd.. men jag orkade inte. Eller rättare sagt, jag orkade inte gå till affären och handla allt som behövdes till baket :) Så det får bli morgondagens uppgift istället. Idag har jag försökt göra så lite som möjligt.. Tyvärr har Nellie varit grinig och inte så lätt att underhålla, men hon har däremot sovit bra nu i två nätter så det tackar vi för :)
 
Efter förskolan idag promenerade vi till lekparken och det blev premiärtur i gungan för Nellie:
 
Nova gungade ju också förstås:
 
Nu är jag faktiskt helt slut.. Jag har ont i benmusklerna av någon anledning, men jag tycker inte att jag har gjort nåt särskilt. Snart är det dags att börja med potatisen.. Ska göra mos till fiskbullarna. Sån avancerad mat blir det idag :) Hoppas att ni har en mysig onsdag!
 

Kan själv

Idag på förmiddagen har Nellie och jag varit uppe på solbacken och handlat lite, bland annat nya sugpluttar till nappflaskan. Men det blev mest en massa strosande och tittande :) Sen åkte vi hem och har just ätit smaskig lunch, lax och potatis. Nellie har börjat intressera sig väldigt mycket för att äta själv...
 
...och hon är riktigt duktig på det! Hon är så lugn och försiktig och stoppar ordentligt i munnen. Naturligtvis blir det väldigt kladdigt ändå, men det märks att hon är intresserad av att ÄTA maten och inte bara kladda med den :)
 
Nu ska vi strax gå och hämta Nova från förskolan!
 

Vattenlösa

Så börjar en ny vecka igen.. Tänk vad den här sommaren har gått fort! Knappt man märkte att det var sommar ens.. ;)
 
Idag har vi inget vatten. Kommunen håller på med nån ledning längre ner på gatan så vi har bunkrat upp med dunkar och kannor. Det har ändå gått bra och när man vet att det bara är för dagen så känns det ganska lugnt. Värre var det när det var kryptosporidium i vattnet och man inte fick dricka det på typ ett halvår :)
 
Det händer inte mycket alls.. igår var vi förstås ute i svampskogen i det härliga höstvädret och fick en riktigt stor skörd. Det är kul! Men rensandet står mig upp i halsen.. Borde väl egentligen sitta och göra klart nu när Nellie sover, men.. har ingen lust.
 
Nu ringde Linda så nu ska jag prata med henne en stund :)
 

Lördag

Så var det lördag igen.. Tiden går så fort! Just den här veckan har jag faktiskt velat att det ska gå fort bara för att det skulle bli klart med Görans jobb och det där.. nästa vecka får han förhoppningsvis nya jobberbjudanden också så det ska bli spännande :)
 
Själva biltemajobbet är han ganska peppad på just nu, även om det bara är halvtid. Första tiden kommer han ändå att jobba heltid innan de har fått igång nya butiken här. Dessutom, hela oktober månad kommer han och de andra som blivit anställda att resa runt i typ hela sverige och göra praktik på olika biltemabutiker.. Sundsvall, helsingborg, malmö, luleå och umeå för att vara exakt. Han är hemma på helgerna.. Inte så kul för oss kanske men det är inte så mycket att göra åt.
 
Nova och Göran åkte till stan för en stund sen så det är bara jag och Nellie just nu. Hon klättrar upp mot soffan i detta ögonblick och står där och trummar och småpratar med filten. Ibland glömmer hon bort sig och vill undersöka saker med båda händerna, släpper taget och rasar.. Men hon avskräcks då inte av att ramla och slå sig i alla fall, hon är bara ledsen en stund (knappt det ens) och sen ska hon upp igen. Suck..
 
Klätterunge! :)
 

JAAA!!

Nu har Göran äntligen fått skriva på papperen så blir han inte erbjuden något annat så kommer han att börja jobba på BILTEMA om en månad! Så roligt och spännande!

Snart firar vi och tar helg! :)

Var tog den vägen?

Min energi alltså? Den är helt puts väck och har varit det hela dagen.. Jag har konstig värk i kroppen så jag hoppas att det inte är nån sjuka på g. Jag har i alla fall inte gjort mycket idag, mest legat i soffan och läst. När jag inte har tagit hand om barn, tvättat, lagat mat och fixat med disken förstås.. Vardagsgörat :)
 
Efter middagen idag kände jag att jag ville gå ut med barnen till lekparken för att liksom kompensera den trista dagen och det var ganska skönt. Nellie tycker verkligen om att busa med storasyster, hon älskar när hon får uppmärksamhet av henne!
 
Imorgon hänger vi med Göran till jobbet, han jobbar halvdag och ska mest bara städa i sitt arbetsrum. Blir säkert spännade.. ;)
 

Nöjd!

Som ni kanske minns så beställde jag en jacka förra veckan och idag har jag hämtat ut den på posten. Jättenöjd är jag! Både över att leveranstiden var så kort och att själva jackan satt så bra :)
 
 
Det var svårt att ta kort på den själv så jag bad proffsfotografen Nova om hjälp. Visst är hon duktig? Och så får ni se vårt ostökiga vardagsrum också.. perfekt :) Det är i alla fall en höst/vårjacka i ganska lång modell, svart med röda detaljer och härliga muddar! Jag har varit så orolig för att jag skulle behöva skicka tillbaka men det tänker jag inte göra. Härligt! Jag hade faktiskt tankar på att välja nån lite mer.. vågad färg. Svart är ju lite trist.. men varje gång jag vågat välja nåt annat så har jag blivit missnöjd så nu kör jag på svart. Säkert kort :)
 
Övrigt idag: Soffan är hämtad och inburen (med en aning kramp i armarna som följd..), den rymdes och det kommer blir bra. Bara alla kartonger därinne blir urplockade :)
 
Nu blir det snart kycklingmiddag med Jonte på besök!
 

Soffipropp

Igår budade jag på en bäddsoffa som jag tänkte att vi kunde ha i källaren istället för skrotsängen som står där nu.. Jag vann budgivningen och nu måste vi få plats med den på nåt sätt :) Så idag har jag ägnat mig åt att städa på vinden (igen) för att få plats med fler lådor där uppe (som har stått nere i källaren) och tryckt in skrotsängen i matkällaren (tillsvidare) så att vi kanske möjligtvis kan få in soffan. Jag känner mig dammig! Mycket grejer har vi.. ;)
 
Nova har varit på förskolan, Göran har jobbat och Nellie har klättrat på möbler. Vädret har varit riktigt fint, ungefär fram till nu. Det regnar. Undrar om vi kan hämta soffan idag med öppet släp? Vi får se..
 
Så mycket mer spännade saker hade jag inte att skriva om idag.. i alla fall inte just nu :)
 

Skönt

Det blev öppna förskolan idag och jag måste säga att det är riktigt bekvämt. Promenera till ett mysigt ställe där Nova får leka med andra barn och stöka ner, äta lunch, leka lite mer och sen promenera hem igen, stället för att sitta hemma och försöka hitta på saker för att hon inte ska sitta framför tv:n :)  Sen hade jag sån tur att Göran var hemma när vi kom hem, han hade bara jobbat halvdag, och han tog med sig Nova för att kasta lite skräp och göra ärenden! Så nu sitter jag här med en sovande Nellie och har det riktigt bra. Det blir fler och fler sånna här stunder faktiskt och det gillas! :)
 
Jag har inga planer alls för resten av dagen.. undrar vad man ska hitta på?

Söndagsmys

Det har varit en väldigt lugn söndag idag, en äkta vilodag. Vi har mest suttit och myst med film och inte orkat anstränga oss med sånt som att laga mat.. ;) Det blev smörgåsar till lunch och bullens pilsnerkorv till middag. Avancerat va? Riktigt onyttigt, onödigt och helt underbart :) Vi har sett ungefär fyra filmer idag tror jag.. rekord för att vara jag! Men vi har faktiskt gjort lite nytta också.. medan det var uppehåll passade vi på att vara ute en stund och kapa klart skivorna som vi ska ha till att isolera i källaren.
 
Som ni ser var Nova en riktig hejjare på att hjälpa till hon med!
 
Imorgon ska Göran jobba. Vanligtvis brukar han vara ledig på måndagar eftersom han jobbar 80% men den här veckan byter han måndag mot fredag så imorgon blir det bara vi tjejer hemma. Får se om det blir öppna förskolan, beror lite på vädret. Vi ska i alla fall försöka vara lite duktigare än idag på att hålla rutiner och äta riktig mat ;)
 

Godmorgon!

Nellie är förkyld. Ganska ordentligt dessutom. Vart hon har fått det ifrån vet jag inte men ingen annan här hemma är då förkyld.. Däremot har vi fått veta att Novas kompis Alma har fått vattkoppor och vi umgicks ju en del förra helgen.. Får se om Nova hann bli smittad eller inte, men jag hoppas faktiskt nästan det. Hade varit skönt om hon fått göra bort det. Men det skulle ju inte vara så kul om Nellie fick det såklart... Ja vi får se vad som händer framöver helt enkelt.
 
Idag vankas det matfest, vi ska åka upp och äta lunch där hade vi tänkt. Smaskigt! Synd bara att man inte orkar smaka av alla maträtter, det är så svårt att välja ;)
 
Ha en bra lördag!
 

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0