Godmorgon!

Varför ska man vakna mitt i natten när man har möjlighet att sova ut? Det är typiskt.. Nu är det för sent att somna om. Vi hade en riktigt trevlig kväll igår i alla fall med god mat, dryck och julklappsspel! Sviterna vi bor i är stora och fina så vi rymdes allihop bra runt bordet här i vårt rum. Idag satsar vi på spa, gym, kanske lite bowling och mer god mat. Nova har jättekul och Nellie är nöjd. Hon älskar att springa i korridorerna med mjuka heltäckningsmattor :) Och snart får vi gå ner och äta hotellfrukost! Mums!

On the road

Ja då var vi på väg söderut. Kul! Vädret och föret är väl inte det bästa men vi tar det lugnt. Bilder verkar inte gå att ladda upp just nu men ni får väl se sen. Kram på Er!

Idag

KALLT idag. Vi håller oss inomhus. Just nu sover Nellie och jag och Nova sitter under ett täcke i soffan och myser. Helt otroligt att hon aldrig tröttnar på att se på tv? Den här vintern har hon hittills nästan inte gjort annat. Men men, det blir väl bättre så småningom får vi hoppas.

Det händer i övrigt inte mycket på villavägen 32.. Jag planerar lite och försöker börja packa inför sundsvallsresan på söndag. Spännande! Det är så mycket som man måste ha med när man har en liten.. mat, välling, flaskor, blöjor, kläder i flera omgångar, säng, osv. Enklare med Nova som bara behöver kläder och kanske nån leksak :) Imorgon jobbar Göran 11.30-17 så då ska vi andra passa på att gå på stan och shoppa lite :)

Annandag jul

Jag är inte så duktig på att uppdatera bloggen just nu, men det får ni stå ut med. Det är ju faktiskt juletider :) Inte för att vi har så mycket för oss egentligen.. Idag har Göran jobbat och jag och tjejerna har mest bara myst och lekt med de nya leksakerna. Alma var här på eftermiddagen och lekte med Nova och det var uppskattat som vanligt :)

Igår åkte vi en sväng till Görans mormor och morfar men när vi kom fram visade det sig att de hade drabbats av magsjuka, så det var bara att vända om hem igen! Hoppas att vi slipper den sjukan, det är verkligen inte kul.

Nu är klockan 21.30 och vi ligger i sängen och ska sova. Halleluja! Isäng före 23, helt otroligt.. Och skönt! :) Godnatt!

Julafton

Vi har haft en lugn och mysig julafton med en massa mat och godsaker. Jonte och Isabel kom redan igår kväll och åker imorgon bitti, riktigt trevligt <3 Sen har vi också haft Ronny här idag och hans amstaffvalp Monster. Vi har, som sagt, ätit en hel massa och bara umgåtts. Ante och hans familj var också hit en sväng tillsammans med Leif och så kom såklart Tomten med ett par klappar, favorit i repris från förra året :) Nu har de minsta (plus Isabel) somnat så vi andra sitter och ser på film och trycker lite mer julgodis ;) Hoppas att ni andra där ute har haft en riktigt fin julafton!

Lördag på Leos

Idag skjutsade jag Göran till jobbet så att jag skulle kunna göra sista julhandlingen, all julmaten. Det gick faktiskt ganska smidigt eftersom vi var tidigt ute. Sen blev det det ena ärendet efter det andra och efter en evighetslång och fruktlös njurejakt (stackars Göran blir utan njurstuvning i år) var klockan redan halv ett. Det kändes lite jobbigt att åka ända hem till bure för att sen åka tillbaka och hämta Göran klockan fem.. Så vi for på Leos istället :) Barnen hade superkul och det förtjänade de verkligen efter att ha varit så snälla och duktiga under shoppingrundan!

Nu ikväll har jag slagit in de sista klapparna. Skönt! Imorgon ska jag och Nova baka julgodis. Sista minuten :) Godnatt på Er!

Mums

Det blev havrekex idag och riktigt goda sådana också. Både Nova och Nellie blev förtjusta i dem :) I övrigt har det inte hänt mycket idag, det har snöat stora lapphandskar hela dagen (suck). Nu myser vi i soffan med en film. Snart är det jul!

Japp!

Det blev en oplanerad sväng in till stan idag också, Göran har varit hemma sjuk och han hade lovat Isabel skjuts så då fick jag ställa upp :) Det blev ett par klappar till faktiskt. Snart klar nu.

Vi har förresten kvar lånebilen från igår. De hade råkat ha sönder en bult som de vart tvungna att specialbeställa.. Så förhoppningsvis får vi tillbaka vår bil imorgon. Inte direkt en familjebil vi har fått låna, en liten skorv som iofs har fyra dörrar men inget bagage :) Ganska söt. Tur att vi inte ska iväg på nån långtur allihop.

Imorgon blir det äntligen havrekexbak! Grynen ligger på svällning så det ska bli spännande. Mm.. havrekex med gravad lax på... då är det jul :) Jag trodde att jag skulle klara mig utan i år men icke. Nu får ni kika på bilder på lillbilen i mörkret (nej vi har inte orkat skotta idag), julgranen och det vackra pepparkakshuset. Varsågoda! :)

Fullt upp

Jag var nästan nervös imorse när jag vaknade för att vi hade så mycket inplanerat idag.. Vi har överlevt i all fall och det är ju tur :) Först lämnade vi Nova på förskolan, sen bar det av mot stan. Vi hämtade upp Isabel på vägen också. Sen lämnade vi in bilen på en verkstad för att de skulle slå om våra vinterdäck på plåtfälgar och göra hjulinställning så vi fick en lånebil och Göran skjutsade mig in till centrum. Jag gick omkring och försökte handla julklappar och det gick väl sådär.. Inge kul under tidspress. Jag hittade mig en fin nyårsklänning i alla fall och det är jag mycket nöjd över!

Sen blev jag hämtad och vi åkte och stresshandlade på coop innan vi skulle hämta Nova. Vi blev bara lite försenade.. Hem, stöka in, stöka bort, sen kom familjen Nilsson till oss för lite julmys. Tyvärr var Göran tvungen att åka in och hämta vår bil, Terese åkte in till vårdcentralen för en undersökning och Fredrik jobbade till halv fem.. Så jag blev själv med fyra barn här hemma :) Vi bakade pepparkakor och förberedde pepparkakshuset och det gick bra. När alla var samlade igen åt vi middag, pyntade pepparkakshus, drack glögg och satte nejlikor i apelsiner. En riktigt juligt mysig kväll!

När de hade åkt hem tog vi faktiskt fram julgranen och pyntade den, vi hade liksom julandan uppe :) Nu är jag trött och har ont i benen så nu har jag tänkt sova. Godnatt!

Vi lever :)

Nu är det ett par dagar sen jag skrev.. Tiden går. I helgen hade vi besök av mamma och det var trevligt! Tanken var egentligen att jag och Göran skulle åka in till stan på lördagskvällen och äta på restaurang med mamma som barnvakt hemma, men vädret var riktigt uselt så det blev inställt. Men det var ju mysigt att vara här hemma också :) Vi har bakat lite pepparkakor och lyssnat på julmusik men annars har vi inte gjort så mycket.. Promenerat i snörusket med en gnällig Nova. Två gånger.

Nu är det bara en vecka kvar till julafton och jag ligger en aning efter i planeringen (dvs jag har inte handlat någon julklapp än). På onsdag är Göran ledig så då ska jag till stan och inhandla det mesta. Även om tiden är knapp så känner jag mig konstigt nog inte stressad? Hoppas att den känslan består.. :) Kram på Er!

Luft!

Tro det eller ej men idag har vi faktiskt vågat oss utanför dörren! Var ju bara en vecka sen vi tog ny luft i lungorna.. Det blev en kort tur runt kvarteret och Nova klättrade lite i en av våra fina snövallar ;) Sen gick vi in igen. De verkar ha klarat miljöombytet bra, trots att Nellie fortfarande har haft lite feber idag. Hon satt ju bara i vagnen så.. Imorgon är de båda helt feberfria, det har jag bestämt! :)

Bättre?

Idag har vi levt ett lite mer normalt liv, vi har faktiskt ätit riktig lunch och middag! Eller rättare sagt, jag har lagat riktig lunch och middag, barnen är fortfarande inte så matglada... Jag har känt mig mycket bättre idag, trots lite trötthet, hosta och evighetssnor. Det är hostan som är värst för barnen. Nova är så rädd för att hon ska kräkas när hon får hostattack så när jag tittade till henne ikväll hittade jag henne såhär i sängen! Sötungen.. :)

Samma visa..

Jo sjukstugan fortsätter som förut.. Tiden står stilla, vi gör ingenting och snoret rinner. Tydligen är typ hela Novas förskola smittad. Ganska skönt att slippa gå ut idag i alla fall, vi har haft -20 grader. Blä blä och usch.

Sjukstuga

Vi är ordentligt smittade av detta värstingvirus som drabbade Nova tidigt i fredags morse.. Hon har fortfarande feber och hon har aldrig varit dålig mer än 1-2 dagar! Idag har hon dock inte så hög feber så det är skönt. Kanske är hon frisk imorgon? Nellie däremot är inte i närheten av att tillfriskna.. Hon fick feber på lördagskvällen men det kulminerade igår kväll då hon blev så varm att hon kräktes. Inte kul. Tydligen sätter det sig både på lungorna och magen för hon har diarré, hosta och är jättehes. Naturligtvis rinner snoret också. Förra natten var inte nådig..

Jag har inte fått nån vidare sömn på flera nätter och kanske var det därför som viruset fick fäste hos mig också.. Igår började ontet i kroppen och idag har jag feber, trots dubbel dos alvedon. Jag har väl inte haft feber sen tonåren nån gång? Minns i alla fall inte när.. Riktigt mördarvirus som sagt. Jag känner att det sitter i lungorna på hostan.. Det känns som att man går runt som en zombie här hemma. Det är konstigt att Nellie mellan sovstunderna ändå har ork att vandalisera huset? Jag låter det mesta vara, Göran får komma hem till kaos. Och oskottat dessutom! Får se hur länge han klarar sig från att bli smittad.. Han jobbar ju jämt så det kanske går vägen ;)

Hoppas att ni får vara friska där ute!

Vilodag!

Usch.. I natt kom febern till Nellie också. Typiskt. Hon är ändå vid ganska gott mod och äter som hon ska (till skillnad från nova menar jag). Tyvärr har jag nu på morgonen också börjat känna värk i kroppen så det bådar ju inte gott.. Idag har vi vilodag på hög nivå!
 
Och ute snöar det.
 
 

Feber

Nova är faktiskt riktigt risig, trots en massa panodil så har hon ändå feber. Igår eftermiddag var hon ganska pigg och hade ingen feber så jag gav henne ingen panodil innan vi åkte till läkaren. Väl där (vi var en kvart sena pga snöovädret..) så visade det sig att hon hade 39,4 i temp men ok blodprov och urinprov, det ska tydligen bara vara nåt virus. Jag vet inte, vi får väl avvakta och se, hon får så ont i magen så fort hon äter det minsta... Inte bra, hon får nästan inte i sig något alls.
 
I alla fall, när vi var på väg ut därifrån så ramlade hon bara ihop och började krampa! Tur att vi var på rätt ställe, vi fick fort hjälp av både sköterskor och läkare. Men oj så läskigt det är det där.. Inte kul. Jag valde att inte åka in till barn, sist fick vi bara vänta en evighet, komma in och prata med nån i fem minuter och åka hem igen. Så vi åkte hem direkt istället och det gick bra. Hon har inte krampat mer men vaknade tidigt i morse kokhet så det blev pandil direkt.. Hon är lite spak idag.
 
Och det är lördag? Helt mysko dagsuppfattning när Göran jobbar helg.. Vi har vardag idag :)
 

Ja! Eller nej...

Och nu vräker snön ner igen, jippi! Jag får gå ut och skotta igen, yes! Dessutom måste jag troligtvis köra bil i ovädret idag också, sådär lagom tills solen har gått ner, hurra! Jag försöker behålla mitt positiva tänkande från igår.. Det går sådär.

Och Nova är febrig.. Det är därför vi måste iväg, vi har fått en akuttid hos en läkare i skelleftehamn i eftermiddag. Hon är inte jättedålig men det är ju bara en vecka sen hon avslutade kuren mot urinvägsinfektionen och nu har hon liknande symptom igen, feber och ont i magen. Det måste kollas upp. Hoppas att det har slutat snöa till dess. Och att de har hunnit ploga. Önsketänkande.. :/

Positivt tänkande!

Jag har inte torsdag idag. Jag fattar inte att det är fredag igen imorgon? Det är som vanligt - tiden rusar iväg. Idag har jag i alla fall bara varit hemma och Nova har varit på förskolan en stund. Jag har skottat, tvättat och grejjat lite vid datorn, men det har varit en riktigt lugn dag.

Jag säger ju jämt att snön är så jobbig, men det är egentligen ganska skönt att det passar på att vara riktigt snöig och kall vinter medan jag är hemma och ledig. Jag behöver ju inte gå ut om det är uselt väder. Och bäst av allt, jag behöver inte KÖRA BIL om det är uselt väder! :) Jag tycker såklart synd om alla andra som måste ut men själv är jag ganska nöjd... Och det är faktiskt rätt kul med snö också bara temperaturen är lagom. Välkommen vinter! :)

Tio månader

Lillskruttan blev ju tio månader i lördags och då var min plan att lägga ut en ny liten filmsnutt på hur duktig hon har blivit på att gå. Det blev inte i lördags men nu tar jag mig tid till att lägga upp den i alla fall. Bättre sent än aldrig :)
 
 
Hon har slutat krypa helt nu och går hela tiden. Det är helt otroligt så duktig hon är redan! När hon är ett år lär hon väl springa? ;)
 

Mer snö?

Och nu vräker snön ner igen... Räcker det inte snart?? Är det ingen annan som vill ha lite?? Allvarligt, det är början på december och jag är redan less på snön.. Hur ska det gå? Det kommer bli en lååång vinter..

Idag har Göran haft ledig dag men han har väl inte direkt varit ledig. Vi for till stan först och han ordnade nåt på yrkesgymnasiet sen handlade vi på maxi. Hämtade upp Isabel och en släpvagn så hem till oss och fyllde den. Nu ska hon ju flytta ut på riktigt, hoppas att det kommer bli bra för henne! De bar och körde och bar, sen körde han lite till för att lämna sin gamla mobil som han sålt (han fick ju äntligen sin nya igår!). Nu sitter han och försöker koppla av framför datorn.. Snart börjar nio dagars arbete i sträck för stackarn. Han bara jobbar och sliter.

Nellie sitter och drar noppor ur mina tjocksockar just nu.. Hon sov sent på eftermiddagen så hon är pigg ikväll. Hurra. Hon hade en katastrofnatt förra natten så vi hoppas på mer sömn nu. Det är nog bäst att jag går och borstar tänderna så vi kan krypa ner under täcket båda två. Nya tag imorgon! :)

Hej mitt vinterland!

Ja det har verkligen kommit snö.. Det blev vinter över en natt! Nästan så att det var för mycket snö idag för att Nova skulle kunna leka i den :) Jag har roat mig med att gräva fram presenningen som flög av badtunnan i blåsovädret som kom innan snöstormen.. Nu måste vi bara gräva ur all snö som är i tunnan och täcka över på nytt. Suck.

Annars har det inte hänt mycket idag. Jag och Nova har spelat lite tvspel faktiskt! Det händer inte ofta :) Vi blev nog lite inspirerade igår när storbarnen var här och spelade. Ganska kul när man väl sätter sig.

Adventsmys

Det blev en annorlunda första advent i år som vi absolut kommer att minnas länge! Kul har vi haft trots snökaoset och det är nästan lite tråkigt att de har åkt nu. Men skönt för dem förstås att äntligen få komma hem och byta kläder och göra allt som de hade tänkt hinna denna helg.

Det har i alla fall slutat snöa nu och plogbilen har varit förbi två vändor (även om det dröjde ända till klockan fyra innan de kom första svängen..). Göran är ute och kör snöslungan för fullt.. Det ska bli kul att gå ut imorgon och se hur det ser ut i dagsljus :) Jag och tjejerna håller oss inne nu och myser med det första tända adventsljuset. Myspys!

Snökaos?

Alltså.. igår morse såg man gräsmattan sticka fram och idag är det då minst en meter snö. Helt sjukt vad det snöar!! Vi hade ju middagsgäster igår och det var riktigt trevligt, men när de skulle åka hem vid halv elva så tog de sig inte ut med bilen! Eller de tog sig ut på gatan men sen satt de fast så Göran fick premiärköra snöslungan för att de skulle kunna köra in bilen på gården igen :) Så inatt har vi haft fullt hus, Janne, Petra och deras fyra barn.. Tur att vi har gott om sängplatser och sängkläder! Fastän det såklart är jobbigt att vara fastsnöad så hade vi jättekul, vi kunde ju fortsätta dricka vin ;)

Nu har vi just avslutat frukosten efter en lång sovmorgon. Jocke ringde och behövde låna bensin till sin snöslunga så mot det fick han komma och skotta vår bro så att vi kunde öppna dörren (det är han som syns på bilden..). Nu är de ute och kör slungorna för fullt så får vi se om de lyckas få ut bilen så att de kan ta sig hem. Under tiden myser vi andra inne i värmen :) Tydligen är Bureå värst drabbat av ovädret.. Rätt häftigt ändå att det kan komma så mycket snö på så kort tid!

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0