Hm...

... nu har jag mixtrat med designen och jag orkar inte fixa till det just nu. Kanske imorgon? :)

Lugna puckar

Haha.. tänk att det var fettisdag jag skrev sist! Jag är verkligen inte snabb på att uppdatera här.. men, men, så är det. När valet står mellan att ligga kvar i soffan och mysa med en underbar bebis på bröstet eller sätta sig vid datorn så är det senare inte ens ett alternativ just nu :) Jag är så glad att jag inte har dåligt samvete över att vi tar det så lugnt, det känns som att det behövs.

Faktum är att jag precis har pallrat mig ur soffan efter att ha sovit en stund med Nellie. Hon fortsätter att sova i sin säng (ett tag till hoppas jag) och jag ska snart lägga mig i min. Idag har det inte hänt mycket, men igår hade vi världens mysdag i stan. Först skjutsade vi Göran till jobbet vid 10 sen åkte vi tjejer till ett par affärer, åt lunch och så hälsade vi på där jag jobbade innan mammaledigheten. Det var så kul att träffa alla igen!! Nellie var tråkig och sov nästan hela tiden där, men vad kan man vänta sig av en så liten tjej? :)

När de skulle sätta sig till mellis åkte vi vidare. Hämtade upp Göran från jobbet och så iväg till Leos lekland! Där blev det en massa lek och stoj och middagsätande innan vi begav oss hemåt. En riktigt bra dag! Kanske inte så konstigt att vi har vilodag idag? Fast om jag tror rätt så blir det en likadan vilodag imorgon.. ;)

Kram på er!

Semlor

Idag är det fettisdag och såklart äter vi semlor! Det är farligt gott.. :) Annars tar vi det väldigt lugnt här hemma och det händer inte så mycket. Skönt! Jag försöker njuta så mycket jag kan och ligger ofta på soffan med Nellie på magen och bara vilar.

Och igår fick vi vår nya säng! Som jag har längtat! Nu får vi hoppas att vi slipper vakna med ryggont på morgnarna. Oj, det börjar vara dags för middag så jag borde väl pallra mig ur soffan snart.. Jag är en riktig latmask! :D

Hon växer!

Idag var vi på första vägningen på bvc och jag är glad att kunna meddela: Hon växer! :) Idag väger hon 3545g och hon har blivit 51,5cm lång. Som hon äter var jag väl aldrig orolig att hon inte skulle ha blivit större, men det är ändå skönt att höra att allt ser bra ut.

Efter bvc-besöket for vi till biblioteket och Nova fick låna nya böcker. Dessutom lånade vi en film som vi nu sitter och kikar på; Horton. Riktigt bra faktiskt! :)

Två veckor

Tänk att två veckor kan gå så fort! Nellie har funnits hos oss i två hela veckor nu och allting går så bra! Hon sover bra på nätterna och börjar vara lite mer vaken på dagarna. Jag bara njuter av att få vara hemma med henne och Nova och hoppas att tiden inte ska gå alltför fort.. Ikväll har vi ätit hemmagjord pizza med Robban och Beccy. Smaskigt! :) Men nu är det bäst att lägga sig i sängen och samla sovtimmar innan den här fina två-veckors-sötnosen ska ha sitt nattmål.. Godnatt!

Man undrar ju...

Var håller plogbilen hus?? Jag börjar tro att de glömt vår gata.. Till och med de närmaste vägarna runt omkring är plogade, de var plogade redan då jag följde Nova till förskolan i morse. Men inte villavägen.. Det är konstigt det!

Alla hjärtans dag!

Hej alla glada! Hoppas att ni har haft en fin alla hjärtans dag! Själv har jag haft en ganska lugn dag här hemma med lite stök och hembesök från bvc. Älsklingen kom med fint kort och choklad redan igår kväll och idag kom han hem med en ny bil.. :) Audin krånglar ju igen och volvon har länge varit kass så vi har tittat runt efter något annat ett tag. Nu är vi alltså nya ägare till ännu en volvo, fast en aning bättre än den förra! Är liite skeptisk till automatväxlingen men man vänjer sig väl..

Ikväll myser vi i soffan med nybakade alla hjärtans dag - kakor :) Trevlig kväll på Er!

Hanna Inger Nellie

Idag postade vi namnpapperet till skatteverket så nu är det bestämt, hon heter Nellie! Vi har funderat länge på stavningen (Nellie eller Nelly) men nu har vi till slut bestämt oss :) Hanna kommer från hennes morfars sida, både morfars mormor och morfars farmor hette Hanna. Inger kändes som ett självklart mellannamn eftersom Nellies och Novas underbara farmor Inger gick bort strax före jul. Alla namnen känns väldigt bra och självklart är hon en Skog som alla oss andra. Godnatt på Er! :)

Stiltje

Hej och hå, här flyger dagarna förbi! :) Det är inte lätt att ta sig tid för bloggen nu känner jag.. Vi får väl se om det blir lättare framöver. Jag måste i alla fall få visa er vår nya fina barnvagn som vi införskaffade igår! Det känns väldigt lyxigt att ha en HELT NY vagn som ingen annan använt innan. Idag blev det premiärtur och det var riktigt härligt! Förutom den så har vi inte gjort mycket idag, mest bara stökat här hemma. Skönt! :)

Trött dag

Idag händer det inte mycket.. Göran jobbar förmiddag och Nova är på förskolan. Lillan sover (kanske för att ta igen förlorad sömn från inatt?) och jag sitter i soffan.. Jag känner att jag verkligen skulle behöva ta mig ut i friska luften snart, vi har ju mest varit inne nu pga kylan. Hade jag energi över så skulle jag städa lite eller nåt men just nu sitter jag bara här och degar (och samlar energi inför natten kanske?). Imorgon kan jag vara pigg och hurtig! Kanske.. :)

Var tar tiden vägen?

Jag förstår inte att dagarna kan gå så fort! När jag inte matar Lillan eller roar Nova så försöker jag fördela tiden mellan hushållssysslor och bara njuta-tid och tiden bara går.. Jag vill ju passa på att umgås med Göran nu också när han är hemma på dagarna. Fast just nu jobbar han faktiskt ända till åtta ikväll så då får vi se hur det går att klara sig själv med busungarna ;) Men det ska nog gå bra. Kan ni förstå att jag har två sånna här sötnosar att gosa med här hemma? <3

Så gick det till...

Jo hon kom ut på precis den dagen hon var beräknad vår lilla flicka! Jag trodde länge att det skulle bli på torsdagen men det gick fort i slutet och hon kom ut kl 19.53 på onsdag kväll. 3155g lätt och 50cm kort. Söt som en dag förstås och väldigt lik Nova som nyfödd!

Början på berättelsen vet ni ju redan, vattnet gick vid halv sex på morgonen men då hade jag redan haft värkar ett tag så personalen på förlossningen ville att vi skulle åka in ganska direkt. Nova skjutsade vi till Ante och Pillan som tog hand om henne - Tusen Tack till Er! - sen bar det iväg. Värkarna kom dock inte riktigt igång och klockan 13 ungefär blev vi hemskickade. Då var värkarna i princip obefintliga.. Vi kom till Bureå och bestämde oss för att gå in på konsum och handla lite proviant inför nästa sväng till BB, men den promenaden inne i affären satte igång värkarna och jag var tvungen att gå ut och sätta mig i bilen.

Innan vi kom hem hann vi träffa Nova och Ronny som var på väg hem till Ante och Pillan - Tack Tack Tack till Dig också! - och hon var inte alls sugen på att följa med oss hem.. Tur var det för vi hann bara vara hemma i ca 1 timme innan jag kände att nu måste vi in till förlossningen igen! Vid halv 4 ungefär fick vi ett förlossningsrum och sen gick det bara som på räls därifrån. Jag var beredd på att få arbeta hela natten (som förra gången..) men allt gick så smidigt och efter en ryggmärgsbedövning satt jag och hade det ganska bekvämt innan krystvärkarna satte igång :) En riktig drömförlossning måste jag säga..

Och hon är dessutom helt frisk och kry, äter, kissar, bajsar och sover som hon ska. Så skönt! Imorgon ska vi på återbesök för andra läkarkontrollen och lite andra rutingrejer så jag hoppas att det inte är alltför kallt ute.. Det har ju varit några riktigt kalla dagar nu.

Jahaja, nu är det någon som har vaknat.. På återseende! :)

Mitt i prick?

Ska det bli precis på beräknade dagen? Det hade ju varit för skickligt.. Ligger just nu i sängen och klockar värkar, de kommer ganska glest än men är kraftiga. Kraftigare än jag minns dem faktiskt från Novas förlossning.. Men det är nog bara inbillning :) Om jag kliver upp och börjar röra på mig lite så lugnar det nog ner sig, men än så länge är det skönt att ligga i sängen.

Göran sover än och det känns som att ju längre han får sova nu desto piggare och bättre stöd kan han vara sen. Det är bara så typiskt att Isabel inte ska vara hemma just idag. Hon ska till Luleå och tatuera sig.. IDAG av alla dagar! Men vi löser nog barnvakteriet på något sätt, vi har några alternativ.

Okej, nu har vattnet gått. Bäst att koncentrera sig lite här. Vi hörs! :)

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0