Grattis till mig!

Ja idag kom jag ett steg närmare 30.. :) Har inte gjort något speciellt faktiskt, det är ju en helt vanlig vardag (fast med helt fantastiskt väder!). Vi åt lite tårta imorse innan Göran for till jobbet och sen följde jag Nova till förskolan. Tog en promenad i solskenet och sen hem för mys med Nellie. Jag har då inte städat eller gjort nåt annat tråkigt idag! :)

När jag hämtade Nova sen så hade jag med mig lite festis och några kex så vi satt oss i skogskanten på vägen hem och "picknickade". Härligt! När vi kom hem blev det utelek och glass på altanen. Nu sitter vi i soffan och väntar på att Isabel ska servera oss förrätten. Det ska bli smaskigt! Sen får vi se vad resten av kvällen bjuder på...

Ha en trevlig onsdag allihop! :)

Tjoho!

Här händer det som vanligt lite och ingenting :) Tur att det händer desto mer i verkliga livet! Vi har haft en trevlig helg med mycket familjemys och umgänge med nya vännerna. Det är så kul att Nova hittat en kompis i sin egen ålder som hon verkligen tycker om att leka med! Både söndag och måndag var Alma här alldeles själv och de lekte så bra. Roligt!

Nu laddar jag för morgondagen... jag har redan blivit lovad trerätters middag och lite egentid så det ser jag fram emot :)

Kram!

Näe...

...jag som trodde att våren hade kommit. Så fel hade jag! Idag vaknade vi upp till snöstorm och tre decimeter snö på gården. Näe säger jag bara.. Usch! Eftersom vi absolut inte tar oss ut med vagnen så får Nova stanna hemma från förskolan idag. Det blir film och soffhäng för hela slanten.

Okej, lite mysigt är det väl ändå.. Men bara lite.

Uppdatering

Okej, nu var det ett bra tag sen jag uppdaterade er på vad som händer här.. Men sånt är livet ;) Påsklovet kom och gick och idag har vi återgått till vardagen. Göran är på jobbet och Nova på förskolan. Nellie sover just nu i sin vagn och jag sitter här och hämtar mig efter den blåsiga promenad jag just var ute på. Inget kul väder! Hoppas på bättre imorgon.

Jag har just beslutat mig för att det här är en nyttig dag så jag ska försöka leva upp till det.. Det känns som att hela förra veckan var fylld av onyttigheter så nu börjar jag om på ny kula igen. Pelle har fyllt år - grattis till dig! - farmor har fyllt år - grattis till dig! - och inom bara ett par veckor följer jag, pappa, Ronny, Christina och kusin Marie. Dessutom blir det både bröllop och dop i maj så man kan väl säga att det är lite fullt upp nu framöver :) Med en hel del onyttigheter som följd också naturligtvis... Min egen önskelista är inte så lång, än så länge har jag bara kommit på fem punkter:

* Kläder - det är alltid en bristvara hos mig och nu behöver jag dessutom
både ny vårjacka och finkläder inför alla gå-bort-tillfällen.
* En brödrost - vi har en riktigt ful gammal blå i plast som jag länge har
tänkt byta ut men den har hängt sig kvar.. vi behöver en snygg svart eller
rostfri som gärna rymmer fyra skivor :)
* Ett namnsmycke med Nova och Nellies namn på.
* En 5-årsdagbok.
* En pistagenötskål - lista ut vad det är för speciellt med en sån om ni kan!

Sen tycker jag alltid att det är kul med sällskapsspel och böcker men det känns inte som att jag har så mycket tid över nu för att läsa. Så nu vet ni, alla som har tänkt ge mig en present :) Men ärligt talat så skulle jag bli gladast över ett besök så kom bara och hälsa på!

Jag måste ju förresten bara berätta om vårt middagsbesök i lördags, vi hade nämligen bjudit hit en familj som bor här i bureå. Kvinnan i huset gjorde magoperationen samtidigt som Göran och det visade sig också att deras dotter är född samma år som Nova så det var väldigt lyckat :) Det roliga var i alla fall att vi efter en stund kom underfund med att hon hade släkt i obbola, en kusin som hon växt upp med nästan som en syster. PÅ MIN GATA! Det är konstigt vad världen är liten ibland eller hur? :)

Påsk!

Jag borde väl lägga in en bild på en gullig påskkärring nu på självaste påskdagen! Vår helg har mest bestått av godis och en massa god mat så imorgon har vi godisförbud och en ordentlig långpromenad står på dagordningen :) Hoppas att ni alla har haft en härlig påskhelg!

Hockeyspänning!

Påsken är här och vädret är riktigt härligt! Vad gör vi? Städar och fejjar inomhus.. :/ Göran tog med sig Isabel och Johan till biltema i luleå idag så jag är hemma med Nova och Nellie. Vi har varit ute en stund och det var skönt, men nu är vi inne och stökar undan lite. Göran har tydligen köpt en ny grill så det blir att skruva ihop den när de kommer hem och sen inviger vi den såklart omgående! :)

Jag och Nova åt tunnbröd med gravad lax och gravlaxsås på till lunch och hon tyckte det var riktigt gott! Kul att hon inte är rädd för att smaka nya saker!

Det har inte hänt så mycket spännande sen sist jag skrev, förrutom att vi faktiskt satt och såg en hel hockeymatch i torsdags när vi var på middag hos Stybbe och Marie. Otroligt! Vi ser aldrig på hockey och absolut aldrig en hel match.. men det var riktigt spännande faktiskt! Tyvärr vann inte saik så det var synd. Men nu till det roliga: Vi satt och såg fel match! Jag vet inte hur det gick till men av nån anledning såg vi en gammal match från förra veckan som slutade 5-3. Ni som är insatta vet förstås att matchen i torsdags slutade 2-1... Haha! Inte för att spelar någon roll för mig, de förlorade ju ändå, men det var ju lite lustigt.. Jag tyckte det var väldigt korta pauser mellan perioderna, men ingen annan reagerade så jag tänkte att de är väl så vältränade på den här nivån.. :D Så insatta är vi i hockey!

Glad Påsk!

Städ + vila

Idag har vi en vilodag/städdag. Nova vilar från förskolan för att hon är så förkyld och då passar vi på att städa lite. Det behövs kan jag lugnt säga.. dammet yr ;) Nova sprang runt med dammvippa och trasa och städade för fullt hela förmiddagen, sen diskade hon också en stund men det blev mer vatten på henne än på disken :)

För en stund sen var vi ute i solen och då vurpade Nova såklart med cykeln och fick jätteont i ena benet. Hon har haft ett par riktiga otursdagar nu ett tag.. I söndags dansade hon in i vardagsrumsbordet och slog huvudet i kanten, nu har hon en liten bula bakom örat, och igår halkade hon och slog bakhuvudet när hon och Göran var på badhuset. Stackars liten.. men hon är verkligen i farten HELA TIDEN också, så det kanske inte är så konstigt att hon får lite blesyrer. Jag hoppas hon orkar med förskolan imorgon så hon får göra av med lite energi där :)

Nu vilar vi i alla fall i soffan och väntar på att Göran ska komma hem. Sen blir det lugn tisdagskväll gissar jag. Ha de gott alla!

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0