Skotertur

Måste ju visa upp vår nya leksak :) Idag efter att Göran jobbat klart lånade vi kälken av Ante och for ut och åkte allihop. Vi hamnade till slut uppe på bureberget, det är så fint! Det var dock lite blåsigt så vi åkte ner och åt vår medhavda matsäck i lä. Sen fick jag prova gasa på lite själv också, kul men lite läskigt.. :)

Nu är vi halvt medvetslösa allihop så sängen väntar strax!

Och tiden den går!

Onsdag är redan slut, hur gick det till? Tiden bara rusar och jag försöker hinna med :) Idag har jag varit på möte på jobbet och jag ser verkligen fram emot att få börja! Även om min första dag kommer att vara riktigt lång med kvällsmöte och allt.. men det ska väl gå det också. Nellie har haft sin första långdag på förskolan med både lunch och sovstund och det har gått jättebra, hon är en cooling :) Hon ska ha samma inskolning imorgon och på fredag men sen är hon klar och redo för nästa vecka då livet som förskolebarn startar. Hon kommer trivas, men det känns ändå bra att Göran inte ska jobba heltid från början.

Och för nån timme sen blev vi skoterägare! NÅGON har inte kunnat tänka på annat sen vi lånade Antes och nu fick han som han ville, tur det var bra pris ;) Det känns riktigt kul och vi kommer garanterat ta oss ut i naturen mer och ha mysigt hela familjen. Nu får vi bara hoppas att vädret fortsätter vara såhär fint som det varit några dagar!

Imorgon kommer jag ha hela huset för mig själv i minst fyra timmar och det känns helt underbart! Men vad ska man hitta på? Tiden kommer nog gå lika snabbt som vanligt, bäst att ta vara på den :)

Vårvinter

Idag har det varit så underbart fint väder, ett par plusgrader och strålande sol! Vi gick ut på förmiddagen, skottade av altanen och lilla taket över bron. Sen ringde Göran sin bror och fick låna hans skoter så Nova fick prova åka och hon älskade det! Hon ville aldrig sluta åka :) Medan jag och Nellie åt mellanmål/lunch i solen på altanen åkte de upp till bureberget och fikade. När de kom hem igen skottade vi av förrådstaket och sen blev det att grilla hamburgare på altanen. Mysigt! Efter det åkte vi till tallbacka där de tydligen firade "vinterns dag" med hockeymatcher och annat, men vi hade missat det mesta när vi kom. Trevligt i alla fall att de anordnar saker i Bureå.

Nu är vi sådär rosiga i ansiktet och trötta efter en hel dag ute så det blir nog en tidig kväll. Men vi går in med nya krafter i nästa vecka efter en riktigt härlig helg! Min sista vecka som mammaledig...

Härligt!

Helg igen! :) Igår kväll var Nova på kalas hos en förskolekompis och hade riktigt kul! Långt ute i skogen men vi hittade dit ;) Idag skulle vi egentligen få middagsfrämmande men de blev febriga, fick kräksjuka och en löpande hund så det blev tyvärr inställt.. Men maten är ju inhandlad så det blir festmiddag i alla fall här hemma med potatis- och smördegsrullar, kött och kantarellsås. Gott!

Härligt väder har det varit idag också så vi har varit ute och promenerat med Nellie i pulkan på förmiddagen. Sen blev det hem och baka kärleksmums så vi skulle ha nåt att bjuda Stybbe och Marie på när de kom förbi. Det var länge sen vi sågs och Marcus hade förstås växt hur mycket som helst :) Just nu tar vi det bara lugnt framför en film och inväntar att få börja med middagen. Härliga helg!

Inskolning

Ja nu är inskolningen i full gång och än så länge går det jättebra. Blir spännande nästa vecka då jag ska börja gå ifrån en stund.. Nellie har då hittat sin favoritplats på förskolan, uppe på ett litet lekbord där hon kan se ut genom fönstret :)

I övrigt är allt väldigt lugnt, vi börjar friskna till allihop och vädret är på topp! Men det är hemskt så trött man blir av att vara på förskolan.. och då menar jag inte Nellie och Nova utan jag! Helt slut.. hur ska jag klara av att jobba heltid egentligen? ;)

Aja, snart är det helg!

Igår

Igår fick vi åka en sväng in till akuten igen på grund av Novas feberkramp. Jag var inte ens med på att hon var dålig, hon låg och såg på tv medan jag sövde Nellie i vagnen mitt på dagen och hon verkade lite trött så jag gick till henne och kollade tempen och mycket riktigt, 38,3. Jag hann bara gå till köket och hämta medicinen och när jag kom tillbaka så var hon okontaktbar. Först tänkte jag inte ringa eftersom jag märkte att hon andades och vi börjar ju bli vana vid kramperna.. Men den verkade aldrig släppa så till slut ringde jag 112 och de skickade en ambulans. När de kom hade själva krampen släppt men hon var fortfarande inte sig själv, pratade inte och bara tittade i taket.. Så vi åkte in och Göran mötte oss där. Det tog ett bra tag innan vi tyckte att vi kände igen henne, det krävdes lite sömn. Sen blev det blodprov och sånt som inte är så skoj.. Allt såg bra ut så vi fick åka hem men hon ska få göra en mer djupgående koll med elektroder på huvudet och allt vad de sa.. För att kolla så det inte är början till epilepsi. Inte så stor risk eftersom det endast händer vid feber.

Det blev en jobbig dag för Nova igår men idag är hon pigg och kry igen, bara lite, lite feber. Förhoppningsvis kan vi gå på första inskolningsdagen för Nellie imorgon!

Så är det

Det var en bra ledig dag igår och vi fick äntligen ändan ur och fixade bilen. Ja Göran lagade.. men jag hjälpte till och tryckte på bromspedalen! Idag har han jobbat och jag har roat mig hemma med barnen. Känt mig ganska energisk faktiskt så det blev att torka köksluckor, tvätta och laga ett par grejer med nål och tråd. Sånna där saker som man aldrig tar tag i annars ;) Vi får se vad vi hittar på imorgon.. Det enda jag har inplanerat är att jag ska dammsuga bakom tvbänken. Spännande värre.. :)

Hund?

Ibland funderar jag på om det skulle vara mer effektivt att hälla ut Nellies mat på golvet och låta henne plocka... Hon skulle nog äta mer då ;)

Hjärtedagen

Mysipys och pysimys. Vi ser på film, äter geléhjärtan och choklad och har det bara bra! Jag och Nova alltså. Göran har däckat efter en hård arbetsvecka, men imorgon är han ledig och får ladda batterierna inför jobbarhelgen. Jag fick en jättefin tavla i present och själv tillverkade jag ett kort och handlade gotta :) Hoppas att ni haft en härlig alla hjärtans dag alla!

Mysdag

Idag har vi haft en mysig dag på Leos! Efter att ha hämtat Nova på förskolan åkte vi dit och det blev många timmars lek. Nellie klättrade som en tok överallt och Nova trivdes som fisken som vanligt :) Vid middagstid kom även mamma dit en stund och åt med oss, hon är i skellefteå just nu med jobbet så vi passade på att träffas en snabbis. Jättekul! Självklart skaffade jag bildbevis när hon åkte långa tigerrutschkanan med Nova :)

Nu är jag helt slut så sängen väntar om inte så många minuter.. Tack och godnatt!

JA!

Ja, jag orkade gå en gång till, ja det var värt det och ja, vi behövde semlor just idag :) Det blev dock att gå till statoil/tempo för där hade de färdiga bullar och tur var väl det för jag hade aldrig orkat baka när vi kom hem! Helt slut efter två vändor till byn med denna förkylning i kroppen (ja nu har jag också åkt på den). Inte så vackra semlor, liknar mest hamburgare tycker jag.. men ack så goda! Nu kan jag gå isäng lycklig.. ;)

Semmeldagen

Idag gick jag och Nellie förbi på öppna förskolan efter att vi lämnat Nova. Det är alltid trevligt, även om det idag bara var ett till barn där :) Insåg att det är semmeldagen idag så jag gick förbi konsum för att handla bullar, mandelmassa och grädde (ville inte köpa färdiga eftersom jag var sugen på att prova gräddspritsen som Göran köpte igår). De hade såklart inga färdiga bullar så jag tänkte att då bakar jag själv, jag hade ändå jäst hemma som jag behövde använda upp.

Tror ni inte att mjölet är slut här hemma?? Inte tänkte jag på det, vi har ju alltid mjöl hemma :) Så nu sitter jag här och kan inte baka semlor ändå.. Ska jag orka gå till konsum en gång till? Är det värt det? Behöver vi verkligen semlor just idag? Frågorna hopar sig.. ;)

Mysipys

Vi har haft en riktigt mysig helg som mest innehållit en hel massa ledig tid tillsammans :) Igår hann vi med en del skottning och idag har vi byggt snökoja/utsiktstorn och ätit tacos med Jonte och Isabel. Känner mig utvilad och redo för en ny vecka! Sista veckan innan Nellies inskolning sätter igång. Är det nu jag ska börja pricka av listan på saker jag vill hinna göra innan jobbet? Eller ska jag försöka vila och ta det så lugnt som möjligt? Svårt val.. Får man blanda? :)

Utsikt

Så här fin utsikt har man när man står på vårt altantak (som numera är skottat rent från all tung snö)! Ganska fint va? :)

Helg!

Ja, det är faktiskt helg på riktigt nu. Göran är ledig i dagarna tre och vi har för en gångs skull inget alls inplanerat! Eller jo.. Byte av bromsslangar, men det tar vi på söndag :) Hoppas på finväder imorgon så vi kan vara ute.

Idag har jag och Nova hälsat på min nya arbetsplats och det var trevligt! Fått schema och träffat några av barnen. Ser fram emot att få börja jobba! Efter besöket for vi till maxi och handlade fredagsmys och överraskningsmiddag till de där hemma. Det blev hemmagjord pizza :) Nova var jätteduktig på att hjälpa till i köket, en riktig stjärna <3


Regnbåge

Idag har det inte hänt mycket utöver det vanliga. Nova har varit på förskolan och Göran har jobbat (jobbar fortfarande). Jag och Nellie har busat här hemma och när vi hämtade Nova hade hon såklart nya färgklicken på sig som hon fick av mormor i present :)

Och nu är det tisdag

Nu är jag stolt ägare av en vit iPhone 5! Igår hämtade jag ut den och trivs riktigt bra :) Fick med "storytel" ett helt år, man kan lyssna på ljudböcker hur mycket man vill. Nu ska jag bara hitta tiden till att göra det också ;)

Det händer inte så mycket här annars.. Jag har börjat räkna ner inför jobbstarten, bara en månad kvar! Måndag den 4:e mars bär det av mot arbetet. Känns kul! Jag ska försöka ta vara på veckorna som är kvar och njuta av ledigheten. Nu är det mys i soffan som gäller ikväll!

Söndag

Vi inledde dagen med en tripp till coop för att handla, Göran tog moppen till jobbet idag (ja, i 16 minusgrader - galningen) så vi hade bilen. Där fick Nellie prova åka bilen på leksaksavdelningen och det tyckte hon om! Extra roligt att köra bredvid syrran förstås :)

Sen kom mamma och hälsade på, alltid lika roligt! Nova och Nellie som redan hade sovit lite för lite busade som tokar och har nu däckat för natten. De var såå trötta! Nu är det snart min tur att däcka ;) Godnatt på Er!

Fingerfärg

Idag har vi provat fingerfärgen som Nellie fick i present. Hon tyckte att det var kul till slut men lite skeptisk var hon till att kladda med händerna :) Nova ville inte alls kladda utan använde pensel istället... Vackra konstverk blev det i alla fall!

Kalaset :)

Vi hade ett lugnt födelsedagsfirande igår, ganska skönt. Jag hade som motto att skippa hushållssysslorna och bara umgås med barnen och vi hade en riktig mysdag. Tårta blev det såklart och Nellie fick fria händer.. Hon tog helt enkelt upp hela tårtbiten och stoppade i munnen! Mumsigt! Heldräktsförklädet var på såklart :) Paketöppnandet var Nova mer peppad på än Nellie men hon hade kul med sina nya leksaker hela kvällen. Det blev lite senare kväll än vanligt men oj så värt det! Båda barnen har sovit som ljus hela natten I SINA EGNA SÄNGAR! Helt otroligt.. :) Jag tror att Nellie hade en helt okej födelsedag <3

Nellie 1 år!

Idag för ett år sen kom vår andra gullunge till världen. Visserligen kom hon ju ut först på kvällen (19.53) men vi firar såklart hela dagen lång! Tyvärr är Nova fortfarande febrig så det blir inga utflykter men vi firar så gott vi kan här hemma med bland annat kalaskoja, bus och tårtätande :)

Tiden går så gräsligt fort.. Nu har vi en stor ettåring här hemma. Grattis på födelsedagen älskade Nellie! <3

Forestmama

En mamma i skogen eller en mamma Skog?

RSS 2.0